Kamu Binaları Sağlık Hizmelerine Devam Edecek

Ana Manşet - 24.05.2023 - 20:44

Önceki devlet Hastanenin C-Blok olarak bilinen binanın İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası olarak hizmet vereceğini belirten AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinin yapılmasının ardından boşta kalan eski devlet hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastane binasının dönüştürülmesi için yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Eski kamu binalarının dönüştürmesi için gerekli çalışmaların bir süredir devam ettiğini ve sonuçlandığını açıklayan Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Bilindiği üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanemiz hizmete girmesiyle birlikte halkımız eski binaların ne olacağını merak ediyordu. Eski binalarımız yine sağlık hizmetlerinde kullanılacak. Söz konusu binalarda deprem dayanıklılık testleri başarıyla tamamlanmıştır. Tadilatları ile ilgili Sağlık Bakanlığımız gerekli çalışmaları başlatmıştır. Hiçbir kamu malının zayi olmasını istemeyiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı titizlikle yürüttük. Nihayetinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin mevcut binasının yerine Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin tadilatı planlanmış, deprem dayanıklılık testleri başarıyla tamamlanmıştır. Bakanlığımız tarafından süratle ihale aşamasına geçilmiştir. Eski Hastanemizin C-Blok olarak bilinen bina ise gerekli tadilatların ardından İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası olarak hizmet verecektir. Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Amacımız vatandaşlarımıza sağlık alanında en kaliteli, en hızlı, en güzel hizmeti sunmaktır ve bu alanda daha iyilerini yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizleri hiçbir zaman eli boş çevirmeyen başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve Valimiz Hamza Aydoğdu’ya, il başkanlığı döneminde yoğun çaba sarf eden Milletvekilimiz Hüseyin Altınsoy’a, Aksaray İl Başkanımız Hamza Aktürk’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Ana Manşet ABB’den ulaşım tarifelerinde düzenleme: Artış 2026’da uygulanacak

Ana Manşet Yenişehirlioğlu’ndan Şükrü Başdeğirmen’e övgü

Ana Manşet İstanbul ve İzmir’de yaklaşık 7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Ana Manşet Kars’ta ‘Afete Hazırlık ve Psikososyal Dayanıklılık Eğitimi’ düzenlendi

Ana Manşet DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sudan, Kars’ta bölgesel kalkınma ve kadın istihdamı vurgusu

Ana Manşet Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı

Ana Manşet Ali Çetin, şehit aileleriyle buluştu

Ana Manşet Saratov’da İHA saldırısı: 2 kişi hayatını kaybetti

Ana Manşet Kredi kartı faizlerinde yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı

Ana Manşet Kars’ta Haydar Aliyev vefatının 22. yılında anıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021