Aksaray Haberleri - 13.10.2016 - 10:17
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, aşurenin kadim kültürün en önemli değerlerinden birisi olduğunu belirtti.
ASÜ Sosyal Tesisler önünde, Aşure Günü’ne özel bir stant kurularak, öğrencilere, akademik ve idari personele aşure ikramında bulunuldu. Etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, aşure etkinliklerinin son yıllarda çok daha kapsamlı bir hale getirilmeye başlandığını, kurum ve kuruluşların da bugünü anımsatan etkinlikler düzenlediğini belirtti. Aşurenin toplum için çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, “Bu gibi günlerin birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi hatırlatması bakımından önemli olduğu kanaatindeyim. Üniversite olarak biz de böyle bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi ve Rektör Şahin, öğrencilere aşure servisinde bulundu.
Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığının öğle saatlerinde tertiplediği etkinlik, ikinci öğretim öğrencileri için de akşam saatlerinde gerçekleştirildi.
Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri
Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu
Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak
Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor
Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız
Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı
Aksaray Haberleri Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde
Aksaray Haberleri Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama
Aksaray Haberleri Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021