Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’a hapis cezası: Fenerbahçe’den açıklama geldi

Yerel Haberler - 15.01.2026 - 16:46

İSTANBUL-BHA

Mahkeme, sanıkların belirli bir denetim süresi boyunca yükümlülüklere uygun davranmaları şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar verdi.

Ceza verilen isimler

Derbi sonrası yaşanan olaylara ilişkin davada ceza alan isimler şöyle sıralandı:

Kararla birlikte sanıklar hakkında verilen hapis cezaları, denetim süresi boyunca herhangi bir kasıtlı suç işlenmemesi halinde infaz edilmeyecek.

Fenerbahçe’den Mert Hakan Yandaş açıklaması

Kararın ardından Fenerbahçe Spor Kulübü, futbolcusu Mert Hakan Yandaş ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Yandaş’ın SEGBİS üzerinden ifade verdiği sırada yaşanan olayların Türk sporu açısından endişe verici olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Timur Kuban’ın, devam eden bir yargı süreci sırasında hukuken yasak olmasına rağmen Mert Hakan Yandaş’ın görüntüsünü cep telefonu ile kaydettiği öne sürüldü. Bu durumun açık bir hukuka aykırılık olduğu ifade edilirken, olayın fark edilmesinin ardından ilgili kişinin telefonuna el konulduğu, tutanak tutulduğu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

“Hukuk, tribün refleksleriyle ihlal edilemez”

Fenerbahçe açıklamasında, bir spor kulübü yöneticisinin yargı sürecine konu bir durumda bu şekilde davranmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hukuk, tribün refleksleriyle ya da camia aidiyetleriyle ihlal edilemez. Bu davranış, hem yargı süreçlerinin ciddiyetine hem de sporun temel değerlerine gölge düşürmektedir.”

Sarı-lacivertli kulüp, Mert Hakan Yandaş’ın tüm hukuki haklarının sonuna kadar takipçisi olunacağını ve olayın üzerinin örtülmesine ya da sıradanlaştırılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna duyurdu.

Yerel Haberler Aksaray Ülkü Ocakları’ndan gönül seferberliği: “Komşusu açken tok atan bizden değildir”

Yerel Haberler Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor

Yerel Haberler Yüzde 1,6’lık artış: Brent petrol 79 doları aştı

Yerel Haberler RTÜK’ten, İstanbul’daki öğretmen cinayetine yayın yasağı

Yerel Haberler Trump: Konuşmak istediler. Artık çok geç!

Yerel Haberler Petrol fiyatları yükselişte

Yerel Haberler İran’daki saldırılarda can kaybı 787’ye yükseldi

Yerel Haberler TFF’den Süper Lig’de erteleme kararı

Yerel Haberler Enflasyon şubatta aylık yüzde 2,96 oldu

Yerel Haberler Çine protokolü öğrencilerle iftarda bir araya geldi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021