İşte Türkiye’nin vergi şampiyonları

Aksaray Haberleri - 26.06.2015 - 11:40

Türkiye genelinde en yüksek gelir ve kurumlar vergisi beyanında bulunan ilk 100 mükellef açıklandı. 2014 yılı vergi rekortmeni 37 milyon 582 bin 415,87 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara oldu. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2014 yılı vergilendirme dönemine ilişkin en fazla vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıklandı. Buna göre, Şarık Tara, 37 milyon 582 bin 415,87 lira vergi tahakkuku ile ilk sırayı aldı. Tara’yı, 29 milyon 753 bin 89,99 lira vergi tahakkuk ettirilen Mustafa Rahmi Koç ikinci, 26 milyon 36 bin 378,07 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel ise üçüncü sırada yer aldı.

2014 yılında en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum ise 1 milyar 589 milyon 48 bin 906,49 lira ile Ziraat Bankası oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. 1 milyar 461 milyon 674 bin 538,56 lira ile ikinci, Garanti Bankası A.Ş. ise 1 milyar 315 milyon 635 bin 211,18 lira ile üçüncü sırada yer aldı.

Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Aksaray Haberleri Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Aksaray Haberleri Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Aksaray Haberleri Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Aksaray Haberleri Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021