İşte Anne Projesi Yoğun İlgi Görüyor

Aksaray Haberleri - 09.07.2019 - 13:26

BU PROJE ANNELERİ MUTLU EDECEK

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla başlatılan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Aksaray da kadınların istihdamını kolaylaştıran İş’te Anne Projesi ile Çocuk Bakım Desteği yoğun ilgi görüyor.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile OSB’de faaliyet yürüten firmaların iş birlikteliğinde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programı, MEGİP (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş birlikteliği Protokolü ) ve Meslek Edindirme Kursları kapsamında ev hanımlarının istihdamı ile kadın istihdamında başarılı çalışmalara imza atılıyor. Geçtiğimiz yıl Kadın İstihdamında Türkiye 4.sü olan Aksaray’da Aktif işgücü programlarında yer alan İşte Anne Projesi ve Çocuk Bakım Desteği ile kadınların daha fazla çalışma hayatı içerisinde yer almasına olanak sağlanıyor.

ÇOCUK SAHİBİ OLAN KADINLARIN İŞ HAYATINDA YER ALMASI İÇİN BÜYÜK DESTEK

İş’te Anne Projesi kapsamında İŞKUR’un düzenlemiş olduğu kurslar kapsamında 0 ile 15 yaş arasında çocukları olan ev hanımlarına günlük 80 TL cep harçlığı ve iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ile genel sağlık sigortası İŞKUR tarafından karşılanıyor. Ayrıca 2 ila 5 yaş arasında çocuğu olan annelere aylık 400 TL’ye kadar çocuk bakım desteği sağlanıyor. Böylelikle çalışan annelere İŞKUR tarafından sağlanan destekle işgücü piyasası içerisinde bir taraftan günlük cep harçlığı bir taraftan da mesleki deneyim ve tecrübe kazanıyorlar. Bu destek kurs ve program süresince devam edecek olup başvurular İŞKUR İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine yapılacaktır.

İşte anne projesi ile istihdam edilen anneler Bu proje ile önemli bir desteğin sağlandığı Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK ve İŞKUR Genel Müdürü Sayın Cafer UZUNKAYA’ya teşekkür etti.

İŞ’TE ANNE PROJESİ ŞARTLARI NELER?

Projeden yalnızca 0-15 yaş arasında (15 yaş dâhil) çocuğu olan kadınlar yararlanabilecek olup çocuğun proje devam ederken 15 yaşını tamamlaması projeden yararlanmaya engel olmayacaktır. Kadınların evlatlık edindiği çocukları için de destekten yararlanma hakkı bulunmaktadır.

– İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak.

– İşverenin birinci veya ikinci dereceden akrabası ya da eşi olmamak.

– Emekli olmamak.

– Başvurudan önceki 3 ay işverenin çalışanı olmamak.

– Başvurudan önceki son 1 ay içinde emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olmak.

– İş ve meslek danışmanlığından faydalanmış olmak.

Aksaray Haberleri Yeşilay Kars Şubesi’nden 3 Aralık’ta anlamlı ziyaret: “Dünya güzellikler üzerine doğar”

Aksaray Haberleri Okan Fırat: “Birlikten güç, değişimden gelecek doğar”

Aksaray Haberleri Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun iddiasına HSK’dan soruşturma

Aksaray Haberleri Öncelik can güvenliği

Aksaray Haberleri Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Aksaray Haberleri MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Aksaray Haberleri Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Aksaray Haberleri Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Aksaray Haberleri Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”

Aksaray Haberleri CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021