İstanbul’da sokak köpeklerinin toplanması için süre verildi

Yerel Haberler - 04.04.2026 - 0:00

İSTANBUL-BHA

Valilik, Mayıs ayı sonuna kadar gerekli adımların atılmasını talep etti.

Valilik tarafından gönderilen yazıda, sahipsiz köpeklerin yerel yönetimler tarafından toplanarak hayvan bakımevlerine nakledilmesinin yasal bir sorumluluk olduğu hatırlatıldı. Bu kapsamda İstanbul genelinde sahipsiz köpek popülasyonunun kontrol altına alınması için çalışmaların hızlandırılması ve sürecin Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması istendi.

Görevini yerine getirmeyen belediyelere suç duyurusu uyarısı

Valilik yazısında, bazı bölgelerde sürü halinde dolaşan köpeklerin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğu ve zaman zaman yaralanmalarla sonuçlanan olayların yaşandığı ifade edildi. Bu nedenle yerel yönetimlerin sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, görevlerini ihmal ettiği tespit edilen belediyeler hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı ve adli sürecin başlatılacağı uyarısında bulunuldu.

Yeni yaşam alanları ve kapasite artırımı gündemde

Yazıda, mevcut bakımevlerinin kapasitesinin artırılması ve yeni doğal yaşam alanlarının oluşturulmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiği de belirtildi.

Valilik, sahipsiz hayvanların kontrol altına alınmasına yönelik planlamaların mevzuat çerçevesinde kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Yerel Haberler Malatya’da Otizm Farkındalık Haftası resim sergisi açıldı

Yerel Haberler Türkiye’de hafta sonu yağış etkisini sürdürecek

Yerel Haberler Bakan Yardımcısı Mumcu’dan Ankara Kitap Fuarı’nda imza günü daveti

Yerel Haberler Malatya tarımının hikâyesi fotoğraflarla anlatılacak

Yerel Haberler 13 il için toz taşınımı alarmı

Yerel Haberler Papara Park’ta dev randevu: Trabzonspor – Galatasaray

Yerel Haberler Antalya’da “sıfır atık mavi Antalya” hamlesi

Yerel Haberler Süper Lig’de kritik hafta: Zirveyi belirleyecek derbiler

Yerel Haberler Mobil internet kullanıcı sayısı 75 milyonu aştı

Yerel Haberler Burdur’da yaşayan miras coşkusu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021