İstanbul’da fırtına ve yerel dolu uyarısı

Yerel Haberler - 27.10.2025 - 10:29

İSTANBUL-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın etkisini artırarak zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kentte hava sıcaklıklarının 25 derece seviyelerinden 15 ila 17 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Yarın akşam saatlerine kadar sürmesi öngörülen yağışlı havanın, Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinden başlayarak il geneline yayılacağı bildirildi.

Hava tahmin raporlarına göre, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanacak. Akşam saatlerinden itibaren ise fırtına ve sağanağın, Avrupa Yakası, Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası’nda yer yer etkisini kuvvetli şekilde göstermesi bekleniyor.

Yetkililer, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar sırasında meydana gelebilecek şimşek, yıldırım ve yerel dolu hadiselerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, ani sel, su baskını, ağaç devrilmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı hazırlıklı olunması önem taşıyor.

Yerel Haberler Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Yerel Haberler Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Yerel Haberler Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Yerel Haberler Hizmetin gücü filoya yansıyor

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Yerel Haberler ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Yerel Haberler Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Yerel Haberler Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Yerel Haberler Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Yerel Haberler Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021