İstanbul’da dev huzur operasyonu: 1065 gözaltı

Yerel Haberler - 25.03.2026 - 0:00

İSTANBUL-BHA

Kent genelinde geniş katılımla yürütülen denetimlerde çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve nakit para ele geçirildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde dün düzenlenen denetimler iki aşamalı olarak yapıldı. İlk aşamada saat 20.00 ile 22.00 arasında 210 noktada sabit yol uygulaması gerçekleştirildi. Bu aşamada 1397 personel görev alırken, çalışmalara bir polis helikopteri ile Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı 5 bot destek verdi.

İkinci aşamada ise saat 22.00 ile 23.59 arasında 1269 personelin katılımıyla umuma açık yerlere yönelik denetimler gerçekleştirildi.

365 binden fazla kişinin GBT sorgusu yapıldı

Uygulama kapsamında toplam 365 bin 405 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Denetimlerde, aralarında çeşitli suçlardan aranan 532 kişinin de bulunduğu 1065 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca 562 umuma açık iş yeri kontrol edilirken, 2 iş yerine işlem uygulandı. Denetimler kapsamında 4 yabancı uyruklu şahıs hakkında işlem yapılırken, 75 kişiye idari işlem uygulandığı bildirildi.

Silah, uyuşturucu ve yüklü miktarda para ele geçirildi

Polis ekiplerince yapılan aramalarda 24 ruhsatsız tabanca, 3 tüfek, 9 kurusıkı tabanca ve 49 fişek ele geçirildi. Bunun yanı sıra 931 gram uyuşturucu madde, 297 adet uyuşturucu hap ile uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen 151 bin 335 lira, 10 bin 140 dolar ve 2 bin 300 euroya el konuldu.

Trafik denetimlerinde milyonluk ceza

Trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 45 bin 25 araç ile 2 bin 557 motosiklet kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 2 bin 532 araç ve motosiklet ile 33 sürücüye işlem uygulanırken, 18 araç trafikten menedildi.

Denetimler sonucunda toplam 3 milyon 834 bin 436 lira tutarında trafik cezası kesildi.

Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi

Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması

Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi

Yerel Haberler Bakan Şimşek: Amacımız şeffaf ve güvenilir bir sermaye piyasası oluşturmaktır

Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim

Yerel Haberler Bornova’da 3. Yaş Üniversitesi yeni döneme başladı

Yerel Haberler Bornova’da çocuklar 50 zeytin fidanı dikti

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021