İstanbul Valisi Gül: Sokaklarda sahipsiz tek bir köpek bulunmayacaktır

Yerel Haberler - 04.05.2026 - 0:00

İSTANBUL – BHA 

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması bir tercih değil, açık bir zorunluluktur. Aşırı yaklaşımlar çözüm değildir; ne toplu itlaf ne de başıboşluk veya kontrolsüzlük kabul edilebilir. Kanunun emri nettir: sahipsiz hayvanlar derhal toplanacak, kısırlaştırılacak ve uygun koşullarda barınaklarda tutulacaktır. İstanbul’da sahipsiz hayvanların %46’sı toplanmıştır; kalanların tamamı da toplanacaktır. Sokaklarda sahipsiz tek bir köpek bulunmayacaktır.

Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız, bu hayvanları yalnızca kendi evinde veya bahçesinde bakmak üzere sahiplenebilecektir. Yasaklı ırkların üretimi, satışı ve sahiplendirilmesi kanunen yasaktır. Bu kurallara aykırı hareket edenler hakkında idari ve adli işlem yapılmaktadır. Bu görev belediyelerindir. Tüm belediyeler bu yükümlülüğü derhal ve eksiksiz yerine getirecektir. İhmal ve gecikmeye kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Vatandaşlarımızın can güvenliği tartışmasız önceliğimizdir; kamu düzeni ve şehir güvenliği konusunda en küçük bir zafiyete dahi izin verilmeyecektir.”

Yerel Haberler AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası

Yerel Haberler Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı

Yerel Haberler Halk sağlığı hizmetlerinde erken tanı ve sağlıklı yaşam vurgusu

Yerel Haberler Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı

Yerel Haberler Baba elinden kanlı infaz!

Yerel Haberler “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Yerel Haberler Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

Yerel Haberler Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı

Yerel Haberler Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?

Yerel Haberler Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021