Aksaray Haberleri - 14.05.2015 - 13:35
Bu yıl için yaklaşık 3 milyar liralık bir maliyet öngörülen paketle, gençler için nitelikli istihdam imkanı geliştiriliyor. İşverene mesleki eğitim verilirken; işyeri havuzu ve istihdam veri bankası oluşturuluyor. Bu havuzdan işverenin hangi personele ihtiyacı olduğu takip edilecek ve istihdam bankasına kayıtlı işsizler hızlı bir şekilde uygun işlere yerleştirilecek.
2015 İSTİHDAM YILI
Geçen yıl 1 milyon 400 bin istihdam sağlayan hükümet, 2015’i istihdam yılı ilan etti. 2 yıllık dönemde ise 1 milyon 850 bini tarım dışı, 165 bini tarımda olmak üzere yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor. Takvim’in haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 11 ayaklı istihdam paketi ile istihdam teşvikleri artırılırken, prim indirimi gibi destekler için kaynak aktarımı sürecek. Avrupa’daki gibi 2-3 saatlik işler de yaygınlaştırılacak.
İŞVEREN DİNLENDİ
Başbakanlık; TÜSİAD, TİM, TOBB ve Yatırımcılar Derneği başta olmak üzere iş dünyasının istihdamı canlandırmaya yönelik taleplerini aldı. Sigorta primi işveren hissesi desteğinin de hem oranı hem süresi artırıldı. İş ve yatırım ortamı geliştirilirken, KOBİ desteklerinde genç girişimcilere öncelik veriliyor. İŞKUR’un oluşturacağı işveren havuzu sayesinde işe yerleştirilen gençlerin sayısı artacak. Kadın Girişimciliği Programı yaşama geçiriliyor. Kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini artırmaya yönelik etkinlikler yapılacak. Kurslara katılan kadınlara kreş desteği gelecek.
TEMMUZ’A KADAR BAŞVURUN
Devletin işverenlere katkıları artırılırken, 6 ay süreyle işbaşı eğitimle çalışan kursiyerlere net asgari ücret ödeniyor. Temmuz ayına kadar istihdam için işbaşı eğitim programına başlayan işverenler için bu süre 1 yıla uzatılıyor. Bir yıllık süre boyunca bu program kapsamında çalıştırılanların ücretini İŞKUR ödüyor. Bununla da kalmıyor, işverenin kursiyerler için yaptığı harcamalar vergi matrahından düşülüyor.
Aksaray Haberleri Bakan Çiftçi BHA’ya konuştu: Yeni nesil suç örgütlerine geçit yok
Aksaray Haberleri Antakya Ata Köprüsü yıkılacak
Aksaray Haberleri Isparta32spor’da yeni başkan Ender Kızıltan
Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı
Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021