Yerel Haberler - 03.09.2026 - 13:26
ISPARTA – BHA
Fransa’nın Laval kentinde 28-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Para Tırmanış Avrupa Şampiyonası ve Dünya Serisi, farklı ülkelerden başarılı sporcuları bir araya getirdi.
Şampiyonada Türkiye’yi ve Isparta’yı temsil eden Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Damla Otlukaya, zorlu mücadelelerin ardından kendi kategorisinde finale yükselmeyi başardı.
Finalde de başarılı bir performans ortaya koyan Otlukaya, organizasyonu Avrupa 4.’sü olarak tamamladı.
Uluslararası arenada elde ettiği dereceyle dikkat çeken Damla Otlukaya, hem Türkiye’nin hem de Isparta’nın gururu oldu. Otlukaya’nın başarısı, Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü’nün para tırmanış branşındaki çalışmalarının da önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Isparta’dan uluslararası organizasyonlara uzanan başarı hikâyesi, özel sporcuların azim ve kararlılıkla önemli dereceler elde edebileceğini bir kez daha ortaya koydu.
Kulübün para tırmanış branşında ulusal ve uluslararası organizasyonlarda sporcular yetiştirdiği de biliniyor.
Damla Otlukaya’nın Avrupa 4.’lüğü, Isparta spor kamuoyunda da büyük sevinç yarattı.
Yerel Haberler Artvin, dev güreş organizasyonuna ev sahipliği yapacak
Yerel Haberler Hatay’ın ‘çılgın’ projesi
Yerel Haberler Hatay Büyükşehir Belediyesinden eğitime 3 aşamalı destek
Yerel Haberler Düzce’nin “Dev İçme Suyu Arıtma Tesisi” bitmek üzere
Yerel Haberler Bakan Ersoy: Turizm 81 ile ve 12 aya yayılacak
Yerel Haberler AK Partili vekilin acı günü: Siyasilerden taziye mesajları
Yerel Haberler Ali Çetin’den Böcek’e tepki: “Bu kadarına pes!”
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021