Yerel Haberler - 19.11.2025 - 18:00
ISPARTA – BHA
İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve meraların verimliliğini artırmak amacıyla yürütülen mera ıslah çalışmaları kapsamında Isparta’da 33 bin adet Tuz Çalısı dikildi. Kuraklığa dayanıklılığı ve yıl boyunca yeşil kalma özelliğiyle bilinen bu bitkinin, kaba yem kalitesini yükselterek hayvancılığa önemli katkı sağlaması hedefleniyor.
Dikim çalışmalarına İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, şube müdürleri ve teknik personel de katılarak sahada incelemelerde bulundu. Yetkililer, yapılan bu çalışmanın bölgedeki meraların verimliliğini artırarak hem bitkisel hem de hayvansal üretime olumlu yansıyacağını ifade etti.
Bölgenin geleceğine yönelik atılan bu önemli adım, meraların korunması ve güçlendirilmesi açısından büyük değer taşıyor.
Yerel Haberler Minguzzi ailesine tehditte bulunan şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler Petrol fiyatlarında gerileme
Yerel Haberler DAKA artık Çakay’a emanet!
Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, mantar üretim tesisini inceledi
Yerel Haberler Serik emniyetine 5 yeni araç takviyesi
Yerel Haberler Tirebolu Kuzgun Köyü’nde sağlık taraması
Yerel Haberler 2026-MSÜ sınav sonuçları açıklandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021