Isparta’da Hayır bahçesi yetim kaldı

Yerel Haberler - 18.12.2025 - 11:34

ISPARTA – BHA

Isparta’nın Sav beldesinde “Hayır Bahçesi” ile tanınan ve gönüllere dokunan çalışmalarıyla bilinen İbrahim Çakmakçı (84), hayatını kaybetti. Vefat haberi Sav’da ve çevre yerleşimlerde büyük üzüntüye neden oldu. Çakmakçı’nın cenaze programının ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.

Yaklaşık 26 yıl boyunca oluşturduğu 5 bin metrekarelik hayır bahçesinde yetiştirdiği meyve ve sebzeleri, kapısını çalan herkese ikram eden İbrahim Dede, paylaşma kültürünün sembol isimlerinden biri haline gelmişti. Yoldan geçen misafirlerden öğrencilere, bölge halkından ziyaretçilere kadar herkesi güler yüzle karşılayan Çakmakçı, “hayırda yarış” anlayışıyla örnek bir yaşam sürdü.

Sav beldesinde sevilen ve saygı duyulan bir isim olan İbrahim Çakmakçı’nın vefatı, sevenlerini yasa boğarken; geride bıraktığı hayır bahçesi ve hatıraları, onu tanıyanların hafızasında yaşamaya devam edecek.

Yerel Haberler Başkan Gülpınar: “Tüm imkânlarımızı seferber ettik”

Yerel Haberler Bayramda ulaşımda yoğunluk: 12 milyonu aşkın araç geçiş yaptı

Yerel Haberler Başkentliler mesire alanlarında bayramın tadını çıkardı

Yerel Haberler Aksaray Belediyesinde bayramlaşma

Yerel Haberler Galatasaray’dan açıklama: Victor Osimhen ameliyat oldu

Yerel Haberler Malatya’da yağışlar su kaynaklarını besliyor, kayısıda risk sürüyor

Yerel Haberler Martta kış geri döndü: 3 ilde 103 yol kapalı

Yerel Haberler Petrol fiyatlarında düşüş: Brent 96 dolar seviyesine geriledi

Yerel Haberler Rekabet Kurulu’ndan Haribo’ya soruşturma

Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Savaşanlar, haberler ve algoritmik diktatörlük

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021