Isparta konut satışında birinci sırada

Yerel Haberler - 21.10.2025 - 15:07

ISPARTA-BHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Eylül ayına ilişkin konut satış verilerini açıkladı. Isparta, Burdur ve Antalya’yı kapsayan bölgesel istatistikler, konut piyasasında dikkat çekici farklılıkları ortaya koydu.

2024 Eylül ayında Isparta’da 707 konut satışı gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89’un üzerinde bir artış anlamına geliyor. 2023 Eylül ayında sadece 374 konut satışı yapılan kent, bu yılki verilerle bölgedeki en yüksek artış oranına ulaşarak zirveye yerleşti.

Antalya’da ise aynı dönemde 7.612 olan konut satışı, 2024 Eylül ayında 7.310’a düştü. Yaklaşık yüzde 4’lük bu düşüşte, özellikle yabancılara yapılan konut satışlarındaki gerileme etkili oldu.

Burdur’da ise istikrarlı bir yükseliş kaydedildi. 2023 Eylül ayında 233 olan konut satışı, 2024’te 366’ya yükselerek yüzde 57’lik bir artış gösterdi.

TÜİK’in verileri, bölgedeki konut piyasasının farklı ekonomik ve sosyal dinamiklerle şekillendiğini gösterirken, Isparta’daki güçlü yükseliş bölgesel dikkatleri üzerine çekti.

Yerel Haberler X’te erişim sorunu: Kullanıcılar platforma giremedi

Yerel Haberler RATEM Başkanı Vedat Gündoğan’dan Türk İnternet Medya Birliği’ne ziyaret

Yerel Haberler Aksaray’da oyun parkları yenileniyor

Yerel Haberler Otomotiv ihracatı 41,5 milyar dolarla tarihi rekor kırdı

Yerel Haberler Aksaray’da trafiği rahatlatacak yeni çevre yolu

Yerel Haberler RATEM Başkanı Gündoğan’dan TİMBİR’e ziyaret: “Yeni dönemde güçlü iş birlikleri kuracağız”

Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası yolunda kritik virajda: Rakip Romanya

Yerel Haberler RTÜK Başkanı Daniş’ten Adalet Bakanı Gürlek’e ziyaret

Yerel Haberler 14 şehirdeki 54 Hazine taşınmazı için özelleştirme kararı

Yerel Haberler Küresel ticaret alarmda: Hürmüz Boğazı’nda 1900 gemi durdu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021