Yerel Haberler - 14.08.2025 - 12:06
ISPARTA-BHA
Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.
Isparta’da 9 adet taşkın kontrol tesisi inşaatının devam ettiğini, bu kapsamda Uluborlu İlçesi Dereköy Köyü, Şarkikaraağaç İlçesi Yukarıdinek Köyü ve Eğirdir İlçesi Göktaş Köyü taşkın kontrol inşaatlarında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; çalışmaların devam ettiğini ve yıl sonuna kadar bu 3 yerleşim yerindeki inşaat çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.
Tamamlanan Taşkın Kontrol tesisleri ile Uluborlu Dereköy Köyü ve Şarkikaraağaç Yukarıdinek Köyü ve Eğirdir Göktaş Köyü taşkınların olumsuz etkilerinden korunacaktır.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021