Isparta Darıderesi barajı tamamen doldu

Yerel Haberler - 06.05.2026 - 0:00

ISPARTA – BHA 

Isparta’da su yönetimi açısından önemli projelerden biri olan Darıderesi 2 Barajı, son yağışların etkisiyle tam doluluğa ulaştı. Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre barajda dolusavak çalışmaya başladı.

Kasım 2025’te su tutulmaya başlanan baraj, kısa sürede doluluk seviyesine ulaşarak bölgedeki su kaynaklarının güçlenmesine katkı sağladı. Yetkililer, özellikle son dönemde etkili olan yağışların barajın dolmasında belirleyici rol oynadığını ifade etti.

Darıderesi 2 Barajı’nın devreye girmesiyle birlikte Isparta şehir merkezine yıllık 10,6 milyon metreküp içme suyu temin edilmesi hedefleniyor. Bu kapasiteyle barajın, kentin artan su ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Uzmanlar, iklim değişikliği ve kuraklık riskine karşı bu tür su yatırımlarının kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, barajın dolmasının hem mevcut su arzı hem de gelecekteki planlamalar açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, dolusavağın devreye girmesiyle birlikte suyun kontrollü şekilde tahliye edildiği, herhangi bir taşkın riskine karşı gerekli önlemlerin alındığı bildirildi. Barajın önümüzdeki süreçte Isparta’nın içme suyu altyapısına uzun vadeli katkı sağlaması bekleniyor.

Yerel Haberler İstanbul’daki su baskınları için adli soruşturma başlatıldı

Yerel Haberler 58 ilde suç örgütlerine operasyon: 348 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler İstanbul’da sağanak nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi aranıyor

Yerel Haberler Türkiye’nin araç karnesi açıklandı: Gri otomobil, benzinli motor öne çıktı

Yerel Haberler Ercüment Taşdemir, Dünya Karate Federasyonu Yönetim Kurulu’na en yüksek oyla seçildi

Yerel Haberler Süper Lig’de 8. hafta başlıyor: Gözler dev maçlarda!

Yerel Haberler Meteoroloji’den 48 il için uyarı: Sağanak ve fırtına etkili olacak

Yerel Haberler Fenerbahçe İngiltere’de dağıldı: Aston Villa’dan 6 gollü zafer

Yerel Haberler İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildi: Motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Yerel Haberler Edirne gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Selimia Gayrimenkul

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021