Aksaray Haberleri - 18.10.2017 - 16:12
İŞKUR Aksaray’da 340 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İnşaat sektörlerinde yer almaktadır.
Aksaray’da 20+ istihdamlı işyerlerinin %29,7’sinde 250 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. İlimizde açık iş oranı %1,3 olarak hesaplanmıştır. Açık işi en çok olan işyerleri %48,6 oranı ile İmalat sektörü, %25,2 ile Toptan ve Perakende Ticaret ve %9,3 oranı ile İnşaat sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Gaz Altı Kaynakçısı, Garson(Servis Elemanı), Bahçıvan ve Boyacı-Metal’dir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Takım Çalışması’ dır. İlimizde işyerlerinden talep ettikleri açık işlerin % 89,5 gibi büyük bir oranı İŞKUR aracılığı ile aranmaktadır. Bu oran Türkiye genelinin üstünde olup, işverenler daha sonra açık işlerini %44,6 oranıyla Akraba-Eş Dost vasıtasıyla aramaktadır.
Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %38’’inde 365 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş), Gaz Altı Kaynakçısı, Makine Bakımcı, Otomotiv Boya İşçisi, Endüstriyel Otomasyon İşçisi, İşletme Elektrik Bakımcısı, Satış Danışmanı ve Garson (Servis Elemanı) meslekleridir.
İlimizde 20+ istihdamlı işyerlerinde 503 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 2,7 oranında artmasını öngörmektedirler. Model Makineci (Dokuma Hazır Giyim ve Ev Tekstili),Gaz Altı Kaynakçısı, Makineci (Dikiş), Temizlik Görevlisi ve Otomotiv Boya İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Soğutma Ve Havalandırma Teçhizatı Tecritçisi, Elektrik Tesisatçısı-Bina Ve Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.
Aksaray Haberleri Fenerbahçe, Dominik Livakovic’in kiralandığını açıkladı
Aksaray Haberleri Aksaray Türkiye’nin Altın Zengini İlleri Arasında
Aksaray Haberleri Karasu açıklarında gemide rahatsızlanan yolcu Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan:” Kara yolu ulaşımında destan yazdık”
Aksaray Haberleri Sinerji AŞ, Savunma ve Havacılıkta 2025 İhracat Şampiyonu oldu
Aksaray Haberleri Konyaspor U19 takımını taşıyan otobüs TEM Otoyolu’nda kaza yaptı
Aksaray Haberleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sahte yatırım içeriklerine uyarı
Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda
Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021