Işıkhan, Çayeli’nde maden işçileriyle sahurda bir araya geldi

Yerel Haberler - 17.03.2026 - 0:00

RİZE – BHA

Ziyaret kapsamında maden sahasına inmeden önce işletme yetkililerinden bilgi alan Işıkhan, gerekli koruyucu ekipmanları giyerek yer altına geçti. Maden içerisindeki yemekhanede işçilerle sahur sofrasını paylaşan Bakan, burada çalışanlarla sohbet ederek onların taleplerini dinledi.

Sahurun ardından bakır cevherinin çıkarıldığı bölgeye geçen Işıkhan, uzaktan kumanda ile çalışan iş makineleriyle yürütülen üretim sürecini izledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Işıkhan, Çayeli Bakır İşletmeleri’nde işçilerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ramazan ayını ve yaklaşan Kadir Gecesi’ni kutlayan Bakan, vatandaşlara bayrama sağlıkla ulaşma temennisinde bulundu.

Rize’nin yalnızca doğal kaynaklarıyla değil, yetiştirdiği önemli isimlerle de öne çıktığını vurgulayan Işıkhan, bölgeye dair memnuniyetini dile getirdi.

İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin titizlikle uygulandığını gözlemlediğini belirten Işıkhan, işletme yönetimini bu konuda tebrik etti. “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna da değinen Bakan, bu sürecin üretim ve emekle şekilleneceğini belirterek, maden işçilerinin bu hedefte önemli rol oynadığını ifade etti.

Ziyarette Işıkhan’a, İhsan Selim Baydaş, Harun Mertoğlu ve çeşitli kurum yöneticileri de eşlik etti.

Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor

Yerel Haberler İstanbul Anadolu Yakası için turuncu kodlu yağış uyarısı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili Bakan Kurum’dan bilgi aldı

Yerel Haberler CHP’den 48 isim ihraç edildi: İşte tam liste

Yerel Haberler Ankara’da kuvvetli yağış cumartesi gecesine kadar sürecek

Yerel Haberler Yılın Basın Fotoğrafları 2027’de kategoriler yeniden şekilleniyor

Yerel Haberler DMM’den bedelli askerlikte 28 gün kaldırılıyor iddiasına yalanlama

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fon meselesi sermaye piyasalarını kriminalize etmemeli

Yerel Haberler TİMBİR’e yeni genel merkezinde hayırlı olsun ziyareti

Yerel Haberler İstanbul’da sel alarmı: 3 bin 57 kişi kurtarıldı, 60 bin personel sahada

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021