İş kuracak gençlere dev destek

Yerel Haberler - 16.11.2025 - 16:00

ANKARA – BHA

Millî Eğitim Bakanlığı ile KGF, genç istihdamını desteklemek amacıyla iş birliğine gidiyor. Bakanlık ile KGF arasında, genç istihdamını ve üretim kapasitesini artırmak için KGF portföy garantisi ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan 29 yaş ve altı gençlerin girişimcilik yoluyla kendi işlerini kurmaları ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) tarafından alanlarında istihdam edilmelerini teşvik etmeye yönelik iş birliği protokolü imzalanacak.

“Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan gençlerin kendi işlerini kurmaları ve KOBİ’ler bünyesinde mezun oldukları alanda istihdam edilmelerini desteklemek üzere elektronik ortamda veri ve bilgi paylaşılması amaçlanıyor.

Protokol ile mezunların kurduğu ve mezunları istihdam eden KOBİ’lere kullandırılacak kredilere yönelik kefalet mekanizması oluşturulması öngörülüyor. Bilişim sistemlerinde kurulacak kayıtlı ağ servisi üzerinden bilgi aktarımını da içeren iş birliği protokolü doğrultusunda, sağlanacak desteklere ilişkin bilgilendirme ve yönlendirme faaliyetleri yürütülecek.

KGF tarafından 3,75 milyar TL bütçe ayrılacak

Protokol çerçevesinde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumundan mezun olup kendi alanında iş kuran girişimcilerin ve mezunları alanında istihdam eden KOBİ’lerin krediye erişimine destek olmak için KGF tarafından yaklaşık 3 milyar 750 milyon TL bütçe ayrılması öngörülüyor.

Genç girişimciliğin desteklenmesine yönelik iş birliğiyle mesleki eğitim-istihdam bağını güçlendiren, üretim ve istihdama doğrudan katkı sağlayan önemli bir katma değer sunulması hedefleniyor.

KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan KOBİ ve KOBİ dışı işletmelerin, “müteselsil kefil” olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlıyor.

Yerel Haberler TMSF’den Baklavacı Faruk Güllü kararı: Şirket satışa çıkarıldı

Yerel Haberler Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!

Yerel Haberler Aksaray’da Sanayi Sicil Belgesi Uyarısı: “Cezalara Dikkat”

Yerel Haberler Aksaray’da Ekonomi Zirvesi Gibi İftar: Rifat Hisarcıklıoğlu ve İş Dünyası Aynı Sofrada

Yerel Haberler İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattı

Yerel Haberler Malatya’da 20 santimetrelik kitle kapalı yöntemle alındı

Yerel Haberler MEB’den ortak yazılı sınav takvimi: Nisan’da yapılacak

Yerel Haberler Bakan Gürlek: 2026’nın ilk çeyreğinde 76 suçlu Türkiye’ye iade edildi

Yerel Haberler Oscar Ödülleri’nde kazananlar açıklandı

Yerel Haberler Brent petrol 104 doların üzerine çıktı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021