Yerel Haberler - 14.03.2026 - 0:00
İSTANBUL – BHA
İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde (İMÜ) İlim ve Medeniyet Kulübü öncülüğünde 14 öğrenci kulübünün ortaklaşa düzenlediği 4. Geleneksel Medeniyet İftarı, tam 2 bin 300 öğrenci ve mezunun katılımıyla gerçekleşti. Güney Kampüs'ü dolduran binlerce genç, Ramazan ayının manevi ikliminde birlik, kardeşlik ve paylaşma ruhunu dev bir sofrada doyasıya yaşadı.
Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve akşam ezanının okunmasıyla başladı. Ardından cemaat saf tutarak akşam namazını eda etti. Namaz sırasında; 1. rekâtta Rabbimizin yakınlığını hissettiren Bakara Suresi 186. ayet, 2. rekâtta ise müminlerin kararlılığı ve sadakatini hatırlatan Ahzab Suresi 23. ayet okundu. Maneviyat ve Coşku Bir Aradaydı Namazın ardından misafirler, Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirerek duygu dolu manevi anlar yaşadı.
Ziyaretin ardından sunulan çeşitli ikramlar eşliğinde 2300 katılımcı hem sohbet etme imkânı buldu hem de Ramazan ayının o eşsiz paylaşma ruhunu dev bir aile olarak deneyimledi. Program, gençlerin hep bir ağızdan seslendirdiği ezgiler ve getirdiği tekbirlerin oluşturduğu büyük bir coşkuyla sona erdi. Birlik ve Minnettarlık İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Uğur Can BÜTÜNER, 2300 kişinin bir araya geldiği bu dev iftar organizasyonu hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Binlerce kardeşimiz ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Kampüsü’nde iftar için bir araya gelmenin haklı gururunu yaşıyoruz Elhamdülillah. Bu günleri bize gösteren Allah’a hamdolsun. Emeği geçen her bir arkadaşımdan ve kardeşimden de Allah razı olsun.”
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Medeniyet İftarı, binlerce öğrenci ve mezunu tek yürek yaparak Ramazan ayının kardeşlik ve paylaşma şuurunu kampüs ortamına taşıyan unutulmaz bir buluşma olarak hafızalara kazındı
Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor
Yerel Haberler İstanbul Anadolu Yakası için turuncu kodlu yağış uyarısı
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili Bakan Kurum’dan bilgi aldı
Yerel Haberler CHP’den 48 isim ihraç edildi: İşte tam liste
Yerel Haberler Ankara’da kuvvetli yağış cumartesi gecesine kadar sürecek
Yerel Haberler TİMBİR’e yeni genel merkezinde hayırlı olsun ziyareti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021