İmar Barışında son gün 31 Aralık 2018

Aksaray Haberleri - 29.12.2018 - 17:25

Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Hüsnü YILDIZ İmar Barışı hakkında açıklamalarda bulundu. YILDIZ açıklamasında “konutların imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen İmar Barışı düzenlemesi kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için e-Devlet üzerinden 8 Haziran’da başlayan başvurulara vatandaşların ilgisi devam ediyor. İlimiz genelinde İmar Barışı düzenlemesine yapılan başvuru sayısı 26.609 oldu. Bu kapsamda, vatandaşlarca belge bedeli olarak 45 milyon 090 bin 558 TL ödeme yapıldı” dedi.

Hüsnü YILDIZ açıklamalarında; “vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması planlanan İmar Barışı düzenlemesi, 31 Aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile “www.turkiye.gov.tr” adresine veya “e-Devlet” mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, “İmar Barışı Başvuruları” bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayabiliyor. Düzenlemede hem son başvuru hem de başvuru ödemeleri 31 Aralık 2018 de sona erecek” ifadelerine de yer verdi.

Aksaray Haberleri Lavanta Bahçemiz Tarım ve Turizmin Buluşma Noktası Oldu

Aksaray Haberleri Aksaray Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmaya Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Sığırların Solunum Hastalıklarına İlişkin Proje Destek Aldı

Aksaray Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Aksaray Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Aksaray Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Aksaray Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021