Aksaray Haberleri - 12.04.2017 - 10:31
Türkiye genelinde 4-5 merkezde yapılabilen, ayak bileği protezi ameliyatı, AEAH başarı ile gerçekleştirildi.
Kireçlenmeye bağlı olarak 5 ay önce AEAH başvuran M.Demir (58) isimli hastaya, önce sol, sonra da sağ ayak bileği olmak üzere iki operasyonla ayak bileği protezi takıldı.
Ayak bileği protezini başarı ile takan Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Serkan Güler; “ Gerçekleştirdiğimiz ayak bileği protez ameliyatı oldukça zor ve Türkiye’de 4-5 merkezde yapılabilen bir operasyon. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bir ilki daha gerçekleştirdik. 58 yaşında kireçlenmeye bağlı olarak ağrı ve hareket kısıtlığı olan bayan hastamızın her iki ayak bileğine protez taktık. Hastamızın sağlık durumu çok iyi. Hastamıza 5 ay önce ilk operasyonla sağ ayak bileğine protez taktık, şimdi de sol ayak bileğine protez takarak, hastamızı başarı ile sağlığına kavuşturduk. Hastamız 1,5 ay içinde her iki ayağını da rahatlıkla kullanabilecektir” dedi.
Op.Dr. Serkan Güler; “Bu rahatsızlık, ileri derecede kireçlenmeye bağlı olarak ağrı ve hareket kısıtlığı şikayetleri ile karşımıza çıkar. Bu tür rahatsızlıklar için iki tedavi yöntemi vardır. En yaygın olarak kullanılanı ayak bileğini dondurmaktır ki, bu durumda hastanın ayak bileği hiç hareket etmez ve hasta için uygun bir tedavi şekli değildir. Biz burada zor olana seçtik. Ayak bileğini dondurmak yerine, ayak bileği protezi taktık. Hastamızın ayak bileğinin ön kısmından girerek, ayak bileğinin eklem yüzeyindeki yıpranan kıkırdak tabakaları temizledik. Metal ve plastikten yapılmış eklem protezi yerleştirdik. Kemikler ile protezin kaynaması hastanın durumuna göre 3 hafta ile 1,5 ay arasında değişmektedir. Fizik tedavi ile hastamız 3 ay içinde normal hayatına dönebilecek” dedi.
Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil
Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda
Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı
Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası
Aksaray Haberleri Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama
Aksaray Haberleri Kağızman’da üreticilere Bitki Koruma Eğitimi
Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi Nottingham Forest oldu
Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi belli oluyor
Aksaray Haberleri Aksaray’da TOKİ Kurası Çekildi: 2 Bin 353 Aile Ev Hayaline Kavuştu
Aksaray Haberleri Kars’ta 2 gündür kayıp olan genç asansör boşluğunda ölü bulundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021