İlhan Kılıç’a Avrupa’da stratejik akademik görev

Yerel Haberler - 10.01.2026 - 10:03

Almanya – BHA

Aynı zamanda Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Almanya Kurucusu ve Birlik Haber Ajansı (BHA) Almanya Temsilcisi olan İlhan Kılıç’ın bu göreve atanması, ASES’in Avrupa’daki akademik ve bilimsel faaliyetlerinin medya ve iletişim alanında daha güçlü bir yapıya kavuşması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bilim, sanat ve eğitim alanlarında ulusal ve uluslararası ölçekte faaliyet gösteren ASES, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında çok sayıda akademik ve bilimsel kongre düzenledi. Türk cumhuriyetleri başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bu organizasyonlarla kurum, akademik dünyada güçlü bir yer edindi.

ASES yetkililerinden alınan bilgilere göre, 2026 yılında Avrupa’nın farklı ülkelerinde sempozyumlar ve benzeri bilimsel çalışmaların düzenlenmesi planlanıyor. Bu süreçte Almanya merkezli medya, iletişim ve kamuoyu çalışmalarının koordinasyonunu İlhan Kılıç’ın yürütmesi hedefleniyor.

Göreve atanmasının ardından açıklamada bulunan Gazeteci Yazar İlhan Kılıç, böylesine uluslararası bir akademik yapının parçası olmaktan onur duyduğunu belirterek, ASES yönetimine teşekkür etti ve bu önemli görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını ifade etti.

ASES Hakkında

Academy of Scientific and Educational Studies (ASES); uluslararası bilimsel kongreler ve sempozyumlar düzenleyen, hakemli akademik dergiler yayımlayan ve çeşitli eğitim faaliyetleri yürüten uluslararası bir organizasyondur. ASES, akademik dünya ile iş birliği yaparak bilimsel bilgiye erişimi kolaylaştırmayı, araştırmaların yayılmasını desteklemeyi ve akademisyenler ile araştırmacılar arasındaki iş birliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Yerel Haberler Petrol fiyatları sıçradı: Brent 97 doların üzerinde

Yerel Haberler ITSO’dan vergi rekortmeni işletmeye tebrik ziyareti

Yerel Haberler Pentagon açıkladı: İran saldırılarının maliyeti 11,3 milyar dolar

Yerel Haberler Türkiye, son 56 yılın en sıcak şubat ayını yaşadı

Yerel Haberler İzmir’de 356 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

Yerel Haberler Belde’den köye dönen 4 yerleşime doğalgaz müjdesi

Yerel Haberler Rusya ve ABD enerji piyasalarındaki krizi görüştü

Yerel Haberler Antalya büyükşehir belediyesi’nde idari deprem!

Yerel Haberler Altın fiyatları günü düşüşle açtı

Yerel Haberler MSB’den Patriot ve S-400 açıklaması: “Kıbrıs’ta biz yeteriz”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021