Yerel Haberler - 21.01.2026 - 12:15
ANKARA-BHA
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli”nde yaptığı konuşmada, dijitalleşmenin bireyler ve toplumlar üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Duran, dijital dünyanın sunduğu imkanlarla birlikte yeni risk alanlarının da ortaya çıktığını ifade ederek, özgürlük, güvenlik ve sorumluluk dengesinin önemine dikkat çekti.
Sosyal medya mecralarının ifade özgürlüğünü genişlettiğini ancak aynı zamanda mahremiyet, dezenformasyon ve toplumsal kutuplaşma gibi riskler barındırdığını belirten Duran, bu alanların kuralsız ve denetimsiz bırakılmaması gerektiğini söyledi. Dijital platformların etik ilkeler çerçevesinde ele alınmasının önemine değinen Duran, özellikle çocuklar ve gençler açısından algoritmaların yönlendirici etkisine dikkat çekti.
Duran, dijital bağımlılık, sosyal izolasyon ve ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Çevrimiçi ortamda şiddet, nefret söylemi ve zararlı içeriklerin yaygınlaşmasının ciddi bir sorun alanı oluşturduğunu kaydetti.
Sosyal medya düzenlemelerinin yalnızca Türkiye’ye özgü olmadığını belirten Duran, “Günümüzde Amerika’dan Çin’e, Avustralya’dan Almanya’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki ülkede yaş doğrulama, ebeveyn onayı, algoritmik sorumluluk, kullanım sınırlamaları, dijital kimlik çözümlemeleri ve oyun içerik denetimleri ile ilgili uygulamalar hayata geçirilmektedir” dedi.
Türkiye’de de sosyal medya kullanıcılarını korumaya yönelik yasal düzenlemelerin yürürlükte olduğunu hatırlatan Duran, internet yayınlarını düzenleyen mevzuat ile kişisel verilerin korunmasına ilişkin kanunların bu alanda önemli bir çerçeve sunduğunu ifade etti. Duran, gelişen teknolojiye paralel olarak yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi
Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor
Yerel Haberler Malatya çarşı merkezinin teslim tarihi netleşti
Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi
Yerel Haberler Bakan Güler Hatay Valiliği’ni ziyaret etti
Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”
Yerel Haberler Bayramda aileler arasında kavgaı: 3 ölü
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Yerel Haberler Vali Masatlı denetimde bayramlaştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021