İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyonla mücadelede yaklaşık 2 bin 500 içerik tespit edildi

Yerel Haberler - 18.12.2025 - 11:07

ANKARA-BHA

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Ankara’da düzenlenen Türk Devletleri Dezenformasyonla Mücadele Forumu’nda yaptığı konuşmada, iletişim alanında yaşanan sorunlara ve dezenformasyonla mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Dezenformasyon kamu düzenine tehdit”

Duran, iletişim alanında karşılaşılan sorunların hakikate yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, dezenformasyonun yanı sıra manipülasyon, siber saldırılar, sosyal platformlarda artan nefret dili ve bilgi güvensizliğinin kamu düzenine doğrudan tehditler arasında yer aldığını ifade etti.

2 bin 500’e yakın dezenformasyon tespit edildi

Dezenformasyonla mücadele çalışmalarına değinen Duran, kurumlar arası koordinasyon mekanizmaları ve e-Devlet Dezenformasyon Bildirim Servisi aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 dezenformasyonun tespit edilerek kamuoyuna sunulduğunu söyledi.

Dezenformasyonu zihinsel ve algısal bir risk olarak nitelendiren Duran, Türk devletlerinin bu alanda ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ortak teyit mekanizmaları ve erken uyarı sistemlerinin kurulmasının önemine dikkat çeken Duran, dezenformasyona karşı iş birliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Yerel Haberler İstanbul’da selden etkilenen esnafa 80 milyon lira destek

Yerel Haberler Taşa işlenen 12 bin yıllık sır: Göbeklitepe

Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları

Yerel Haberler Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?

Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak

Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi

Yerel Haberler Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

Yerel Haberler Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

Yerel Haberler Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021