İlçelerde Meslek Edindirme Kursları Başlıyor

Ağaçören Haberleri - 18.11.2019 - 13:52

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Ortaköy İlçesinde Aşçı kursu, Ağaçören İlçesinde Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Elemanı kurslarında müracaatlar başlamıştır.

İŞKUR ve Ortaköy Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslar kapsamında uzman personeller aracılığıyla özel sektörün ihtiyaç duyduğu eleman donanımını kazandırmak hedefleniyor. Böylece Aksaray’ın unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetlerini yeniden yaşatmak zengin yerel mutfak kültürünü tanıtmak amaçlanmaktadır.

Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınlara yönelik olarak düzenlenecek olan ikinci bir kurs ise Ağaçören ilçemizde düzenlenecek olan Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Elemanı kursudur. Kursiyerler her iki kursumuzda da mesleki deneyim ve tecrübe kazanırken bir taraftan da günlük 30 TL kursiyer cep harçlığı ile birlikte iş kazası ve meslek hastalığı genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

ORTAKÖY AŞÇI KURSU

İl Müdürlüğümüz ile Ortaköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında istihdam garantisiz olarak 15 kişilik Aşçı kursu açılmıştır kurs başvuruları 18.11.2019-27.11.2019 tarihleri arasındadır kurs Ortaköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında 08:30-16:30 saatleri arasında yapılacaktır kurs 02.12.2019-24.06.2020 tarihleri arasında toplam 142 fiili gündür. Kursiyerler kursa geldikleri gün başına 30 TL kursiyer cep harçlığı alacaktır.

AĞAÇÖREN EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HZIRLAMA ELEMANI KURSU

İl Müdürlüğümüz ile Ağaçören Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında istihdam garantisiz olarak 12 kişilik Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Elemanı mesleğinde mesleki eğitim kursu açılmıştır kurs başvuruları 18.11.2019-27.11.2019 tarihleri arasındadır kurs Ağaçören Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında 08:30-16:30 saatleri arasında yapılacaktır kurs 02.12.2019-25.03.2020 tarihleri arasında toplam 82 fiili gündür. Kursiyerler kursa geldikleri gün başına 30 TL kursiyer cep harçlığı alacaktır.

KURSLARA BAŞVURU ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,

Emekli olmamak,

Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

Yüksek Öğrenimde Okuyan Öğrenciler Hariç Örgün öğretimde öğrenci olmamak.

Ağaçören Haberleri TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Baloğlu’ndan ERDEMİR’e ziyaret

Ağaçören Haberleri Bitki koruma ürünlerinde satış ve kullanım elektronik takibe alınıyor

Ağaçören Haberleri Batman’a ücretsiz fidan dağıtımı

Ağaçören Haberleri ABB’den ulaşım tarifelerinde düzenleme: Artış 2026’da uygulanacak

Ağaçören Haberleri Yenişehirlioğlu’ndan Şükrü Başdeğirmen’e övgü

Ağaçören Haberleri İstanbul ve İzmir’de yaklaşık 7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Ağaçören Haberleri Kars’ta ‘Afete Hazırlık ve Psikososyal Dayanıklılık Eğitimi’ düzenlendi

Ağaçören Haberleri DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sudan, Kars’ta bölgesel kalkınma ve kadın istihdamı vurgusu

Ağaçören Haberleri Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı

Ağaçören Haberleri Ali Çetin, şehit aileleriyle buluştu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021