Aksaray Haberleri - 25.09.2018 - 13:25
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere iki müjdeli haber geldiğini açıklayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Yeni düzenlemeyle gübre fiyatlarında %15 indirim yapılırken, arpa ve buğdayda kilogram başına verilen 5 kuruşluk destek 10 kuruşa çıktı” dedi.
Türkiye’nin gıda güvenliğini sağlamak için elini taşını altına koyan hükümetten bir hamle daha geldiğini belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre fedakâr çiftçilerimize müjde niteliğindeki yeni düzenleme ile kimyevi gübre fiyatlarında yüzde 15’lere varan bir indirim sağlanacak. Tarım Kredi üzerinden sağlanacak destekle çiftçiye yaklaşık 130 milyon TL doğrudan kaynak aktarılacak. Arpa ve buğdayda da kilogram başına 5 kuruş olan prim desteğini yüzde 100 artıran hükümetimiz, önümüzdeki yıl çiftçiye kilogramda 10 kuruş destek verecek” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve çiftçinin, üretimin her aşamasında koordineli çalışacağını vurgulayan Altınsoy, şöyle devam etti: “Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Çiftçimize sahip çıkacağız, asla ezdirmeyeceğiz.’ demişti. Tarım Kredi, kimyevi gübrede cinslerine göre değişmekle beraber yüzde 15’lere varan indirim sağlayacak. Tarım bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli alanlardan biri. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin attığı adımlar doğrultusunda Türk tarımının gelişeceğine inancımız tam” dedi.
Aksaray Haberleri BAÜN akademisyenlerinin yapay zeka destekli gastronomi çalışmasına “En İyi Bildiri” ödülü
Aksaray Haberleri 6 ilde “change otobüs” operasyonu: 27 kişilik şebeke çökertildi
Aksaray Haberleri Türkiye’de elektrikli otomobil sayısı bir yılda yüzde 110 arttı
Aksaray Haberleri KPSS-2025/2 tercih süreci başladı
Aksaray Haberleri TÜR belgesi ve TÜR deneyim belgesi başvuru şartları belirlendi
Aksaray Haberleri 2024 KPSS’de branş bazında sıralamalar güncellendi
Aksaray Haberleri Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Başkanlığı kuruluyor
Aksaray Haberleri Zakir Avşar’dan değerlendirme: “Yaşlı yoksulluğu ve biz”
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021