Aksaray Haberleri - 28.01.2020 - 14:32
Aksaray İHH tarafından İdlib için 20 gün önce ağırlık verilen insani yardım çalışmalarına iyiliksever Aksaray halkının sahip çıkması, Aksaray’ın iyilik alanında çok başarılı olduğunu gösteriyor.
İHH Gülağaç, Ortaköy Temsilcilikleri ile Helvadere, Karkın, Karataş, Karaören, Elmacık ve Akhisar köylerinden İdlib’e gönderilmek üzere vatandaşların bağışladığı toplam dört insani yardım tırı dualarla gönderdi.
DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN KURAN OKUNDU Uğurlama merasimlerinde konuşan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, öncelikle Elazığ ve Malatya’da depremden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Depremin duyulduğu andan itibaren İHH Merkezden ACİL koduyla çağrı yapıldığını ve Aksaray İHH Arama Kurtarma Biriminden dört görevlinin bir saat içinde Elazığ’a gitmek üzere yola çıktığını belirten Korkmaz, şehirde ve İHH İlçe temsilciliklerine ayni yardım çalışması çağrısı yaptıklarını ve yardımların tek merkezden gitmesi için Aksaray Belediyesi önüne konuşlandırılan tırlara aktarma suretiyle en kısa zamanda yardımların gönderildiğini söyledi.
BİZ BÜYÜK BİR MİLLETİZ Kısa zamanda organize olarak dayanışma ruhu ile güzel iş çıkarttıklarını ifade eden İHH Başkanı Korkmaz, bir yandan kendi yaramızı sararken diğer yandan bombalarla kışın zor şartları arasında sıkışan yaklaşık dört milyona çare olmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. İçeride ve dışarıda yaşanan üzücü olaylara milletçe en etkili şekilde müdahele edebildiklerini söyleyen Korkmaz, bu başarının büyük bir millet olduğumuzun tezahürü olduğunu vurguladı.
TEŞEKKÜR İki tır Gülağaç’tan, bir tır Ortaköy’den, Helvadere kasabası ve köylerden de bir tır olmak üzere toplam dört tırın gönderildiğini belirten Korkmaz emeği geçen tüm hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür etti.
Aksaray Haberleri Öncelik can güvenliği
Aksaray Haberleri Sahte Deterjan dolum depolarına baskın
Aksaray Haberleri Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”
Aksaray Haberleri Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı
Aksaray Haberleri Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”
Aksaray Haberleri CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi
Aksaray Haberleri Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor
Aksaray Haberleri Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten
Aksaray Haberleri Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021