Yerel Haberler - 16.05.2026 - 0:00
KIRŞEHİR-BHA
Konuşmasında Türkiye’nin huzur ve güven ortamına dikkat çeken Turan, gençlere bırakılacak en değerli mirasın huzurlu bir ülke olduğunu belirtti.
Turan, “Gençlerimize iş vaadi, aş vaadinden öte huzur vaadi en kıymetli iştir; Terörsüz Türkiye en kıymetli iştir.” ifadelerini kullandı.
Ahmet Türk’ün Diyarbakır temsilcisi hakkındaki sözlerini değerlendiren Turan, kullanılan dilin toplumsal hassasiyetler açısından önem taşıdığını vurguladı. Turan, “Dağdaki silahtan önce dildeki silahın bırakılması lazım. Dağdaki silahı bırakmak kolaydır; talimata bakar. Ama dildeki silah zihne bakar.” dedi. Sürecin muhataplarının daha dikkatli konuşması gerektiğini ifade eden Turan, toplumda tahrik ve endişe oluşturabilecek söylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin tüm şehirlerinin ortak değer olduğunu dile getiren Turan, ayrıştırıcı ifadelere karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Turan, “Tüm iller Türkiye’mizin. Ne demek oranın ili, buranın ili? Hepsi Türk bayrağının dalgalandığı, kendine has kıymeti olan illerimiz. Çanakkale de kıymetlidir, Hakkâri de.” diye konuştu. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Turan, ülkenin etrafının ateş çemberi olduğunu belirterek kardeşlik vurgusu yaptı.
Turan, “Kardeş olmaktan, beraber olmaktan, omuz omuza vermekten başka yolumuz yok.” ifadelerini kullandı.
Turan, konuşmasının devamında Türkiye’de farklı kimlik ve inançlara sahip tüm vatandaşların ortak geleceğine dikkat çekti. “Bu ülkenin gençlerine Türk, Alevi, Sünni, huzurlu bir Türkiye bırakmak için bir fırsat var.” diyen Turan, sürecin hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini kaydetti.
Yerel Haberler KVKK’da “Özel Hayata Saygı Hakkı Bağlamında Kişisel Verilerin Korunması” konulu Çarşamba Semineri gerçekleştirildi
Yerel Haberler İstanbul’un Kent İçi Ulaşımına Müjde
Yerel Haberler Japonya açıklarında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Yerel Haberler 9 Milyon Engelli Yolcu Demiryolu İle Ücretsiz Seyahat Etti
Yerel Haberler Yeni geliştirilen gıdalar için yeni dönem
Yerel Haberler Camii önünde silahla öldürülen kişinin kimliği belli oldu!
Yerel Haberler DESOB’ta seçimi “Bülent Keser” kazandı
Yerel Haberler Erzurum’da Kanlı Gece: Başından Vurulmuş Halde Bulundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021