Yerel Haberler - 10.03.2026 - 0:00
İSTANBUL – BHA
Soruşturma kapsamında hazırlanan ve 11 Kasım 2025’te tamamlanan 3 bin 809 sayfalık iddianamede, İmamoğlu’nun “örgüt lideri” olduğu iddia edildi. İddianamede İmamoğlu hakkında; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet, suç gelirlerinin aklanması, kamu kurumlarını zarara uğratma, kişisel verilerin kaydedilmesi ve yayılması, delil gizleme, haberleşmenin engellenmesi, kamu malına zarar verme, irtikap, ihaleye fesat karıştırma, çevrenin kasten kirletilmesi ve vergi mevzuatına aykırılık gibi çok sayıda suçlama yer aldı.
Davanın ilk duruşması dün görülürken, yargılamanın Nisan ayı sonuna kadar haftanın dört günü devam etmesi planlanıyor. Duruşma, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi içindeki duruşma salonunda yapılıyor.
Yerel Haberler Üniversite adayları sınav heyecanı yaşayacak: YKS başlıyor
Yerel Haberler Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde son gün
Yerel Haberler MGK’dan terörsüz Türkiye ve bölgesel istikrar mesajı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021