Yerel Haberler - 08.11.2026 - 7:08
ANKARA – BHA
Araştırma sonuçlarına göre, toplam tüketimin yüzde 24,5’i kamu yönetimi ve savunma, yüzde 17,7’si ise konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinden kaynaklandı.
Hizmet ve ticaret sektöründe kullanılan enerjinin yüzde 53,4’ünü elektrik, yüzde 37,8’ini doğal gaz, yüzde 4,5’ini ise petrol ürünleri oluşturdu. Elektrik tüketimi 259 bin 4 terajule ulaştı.
Toptan ve perakende ticaret sektöründe de en fazla kullanılan enerji kaynağı yüzde 70,3 ile elektrik oldu. Bu sektörde doğal gazın payı yüzde 18,2, katı fosil yakıtların payı ise yüzde 5,9 olarak gerçekleşti.
Araştırmaya göre, veri merkezlerinin 2025 yılındaki elektrik tüketimi 3 bin 97 terajul, diğer bir ifadeyle 860 gigavatsaat (GWh) olarak hesaplandı.
Yerel Haberler Ekim ayında gıda işletmelerine 201,2 milyon lira ceza
Yerel Haberler Hizmet sektöründe en fazla enerji tüketen alan ticaret oldu
Yerel Haberler Gümrüklerde 10 ayda 54,4 ton uyuşturucu ele geçirildi
Yerel Haberler Azerbaycan’ın Karabağ zaferinde 6 yıl geride kaldı
Yerel Haberler Hakkari’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 63 kişi yakalandı
Yerel Haberler Altın piyasasında pazar mesaisi: Gram altın ne kadar?
Yerel Haberler Efes, antik dünyanın kültürel ve dini mirasına ışık tutuyor
Yerel Haberler Süper Lig’de heyecan sürüyor: İşte günün maç programı
Yerel Haberler Meteoroloji’den birçok bölgeye yağış, kar ve fırtına uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021