Hızlı Tren Demiryolu Projesi için ÇED Raporu onaylandı

Aksaray Haberleri - 19.07.2019 - 12:48

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi için ÇED Raporu onaylandı.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ve Konya’nın Karatay, Meram, Selçuklu, Akören, Beyşehir, Çumra, Emirgazi, Seydişehir İlçeleri güzergahından geçecek olan Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği (ÇED) hükümleri gereğince verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı” Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün resmi internet sitesinde duyuruldu.

Antalya’ya gelen turist, Anadolu’nun içlerini de tanıyacak

Ulaşım politikaları v e hedefleri doğrultusunda TCDD’nin otoyollar gibi raylı sistem için de 2023 ve 2035 yılı hedef ağları bulunuyor. Antalya’yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattı ile Antalya’daki turistlerin Ürgüp, Nevşehir, Kayseri ve Konya’ya uzanmaları da planlanıyor.

Böylece Antalya ve çevresine gelen milyonlarca turist için alternatif turizm olanakları (turistler Mevlana Türbesini ziyaret için Konya’ya, Kapadokya’daki güzellikleri görebilmek için Nevşehir’e, Erciyes’te kayak yapabilmek için de Kayseri’ye kolayca gidebilecek) sağlanacak ve turist başına kazanılacak döviz miktarı artacak.

Turizmi büyük katkı sağlar

Sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş illeri birbirine bağlayan Kayseri-Nevşehir- Aksaray-Konya- Antalya YHT Demiryolu Projesi, bölgesel ve ulusal kalkınma açısından önem taşıyor.

Turizm açısından da stratejik öneme sahip olan Antalya, Konya, Nevşehir illerinin birbirine söz konusu demiryolu hattı ile bağlanacak olması, bölgesel turizm potansiyelini arttırma açısından önem arz ediyor. Daha geniş bir pencereden bakıldığında ise kuzey-güney aksında Türkiye için önemli bir hat olduğu görülebilirr..

Aksaray Haberleri Ramazan Bayramı’nda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite

Aksaray Haberleri Kars’ta Ramazan bayramı güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı

Aksaray Haberleri Türkiye’den İsrail’in Lübnan’daki kara operasyonuna kınama

Aksaray Haberleri İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattı

Aksaray Haberleri Malatya’da 20 santimetrelik kitle kapalı yöntemle alındı

Aksaray Haberleri MEB’den ortak yazılı sınav takvimi: Nisan’da yapılacak

Aksaray Haberleri Bakan Gürlek: 2026’nın ilk çeyreğinde 76 suçlu Türkiye’ye iade edildi

Aksaray Haberleri Oscar Ödülleri’nde kazananlar açıklandı

Aksaray Haberleri Brent petrol 104 doların üzerine çıktı

Aksaray Haberleri İBB yolsuzluk davasında duruşma ertelendi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021