Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı kutlandı

Aksaray Haberleri - 08.05.2017 - 9:14

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 12. Düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı Aksaray Merkeze bağlı Helvadere Belediyesi ev sahipliğinde kutlandı.

Kutlamalar Vali Aykut Pekmez, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Helvadere Belediye Başkanı Hüseyin Akyol, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, belde belediye başkanları ile çevre köylerden binlerce vatandaş katıldı.

Hasandağı şenlik alanında düzenlenen kutlama programında bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; Milleti millet yapan en önemli değerlerden birisinin ortak geleneklere sahip olması olduğunu söyledi.

Hıdırellez’in Orta Asya’dan beri sürdürülen bir gelenek olduğunu ifade eden Vali Pekmez; “Hıdırellez bu ortak geleneklerimizden ve sürdürdüğümüz geleneklerden bir tanesi. Bugün kıştan çıkmanın, toprağın uyanması ile bolluğun bereketin başladığı gün olarak kabul ediliyor. Bugün insanlarımız bir araya gelerek hasret gideriyor. Birbirini tanımayan insanlarımız bu vesile ile bir araya geliyor. Bu birlik ve beraberliğimiz pekişmesi için önemli bir etken” dedi.

Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise yaptığı konuşmasında baharın geldiğini gösteren bu günün önemli bir kültür olduğunu söyledi. Bu yılın bol ve bereketli bir yıl olması temennisinde bulunan Serdengeçti; “Baharın gelişini kutluyoruz. Bu kadar güzellikleri yeşili, dağları ovaları kimin yarattığını düşünerek tefekkür edelim ve Allah’a şükür edelim’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi, Hıdırellez şenliklerinin geleneksel yarışmalarından halat çekme, çuval yarışları ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi.

Halk ozanları ve yöresel sanatçıların müzik dinletileri ile devam eden kutlamalarda geleneksel yumurta tokuşturma yapıldı. Kutlamalarda vatandaşlar halay çekerek yöresel halk oyunlarını oynadı.

Aksaray Haberleri Türkiye-Belçika İşbirlikleri Güçleniyor

Aksaray Haberleri İmamoğlu’nun yargılandığı “casusluk” davasında savcı tutukluluğun devamını istedi

Aksaray Haberleri Antalya’da operasyon: 25 kişi gözaltında

Aksaray Haberleri 33 İlde FETÖ’ye Operasyon, 69 Şüpheli Yakalandı

Aksaray Haberleri Erzurum mutfağına mühür: Paça Çorbası tescillendi

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder’i makamında ağırladı

Aksaray Haberleri Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza

Aksaray Haberleri Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı

Aksaray Haberleri Erzurum’da Milli Teknoloji Atölyesi’nin temeli atıldı

Aksaray Haberleri 2026 Yılı Rüzgârın Yılı Olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021