Aksaray Haberleri - 17.08.2015 - 12:27
Aksaray Helvadere Beldesi kadınları, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeler ile hayvansal ürünleri açtıkları tezgahlarda satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Aksaray Helvadere Beldesi kadınları, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeler ile hayvansal ürünleri ilçe açtıkları tezgahlarda satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Aksaray Helvadere de yaz aylarında yerli çiftçinin yetiştirdiği doğal domates, biber, patlıcan, salatalık, yeşil fasulye gibi ürünler hasatla birlikte Hasandağı yolundaki meydanda yerlerini aldı.
Fiyatıyla da oldukça uygun olan sebze ve meyveler vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor. Birçok vatandaş, köylülerin sattığı doğal ürünlerin bulunduğu tezgahlara gelerek haftalık yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor.Hayvansal gübresi ve su dışında hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve yüzde yüz doğal yetiştirilen bu ürünler, köylülerin bütçesine de önemli katkılar sağlıyor.”Ürettiğimiz ürünlerimizle ev ekonomimize katkı sağlıyoruz” diyen üreticiler, “Bahçemizden birkaç defa ürün hasadı yapıyoruz. Kendi ihtiyacımızın fazlasını da pazarda satıyoruz. Ayrıca süt ve süt ürünlerini de halkımıza temin ediyoruz” dediler.
Sattıkları ürünlerden aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirten üreticiler, “Yıllardır kendi halimizde sebze üreticiliği yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünler yüzde yüz doğal ve ekolojik olduğu için insanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bizim ürünlerimiz tamamen doğal olduğu için tercih ediliyor. Ayrıca tüketici birinci elden ürün aldıkları için de ucuz oluyor. İlçede yaşayan vatandaşlar sırf doğal ve pazara göre ucuz olduğu için bizim ürünleri satın alıyorlar. Kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyveler yüzde yüz doğal, tadının da diğer ürünlere göre çok lezzetlidir. İnsanlar bizim ürünlerimizi gönül rahatlığı ile yiyebilirler” ifadelerini kullandılar.
Öte yandan birçok vatandaş hem Helvadere ve Hasan Dağı’nın doğal güzelliklerini görüp geziyorlar ham de kışlık kurutmalık yiyeceklerini ve turşuluklarını üreticilerin sattığı doğal ürünlerden temin ediyorlar.
Aksaray Haberleri Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor
Aksaray Haberleri Meteorolojiden 17 il için kuvvetli yağış uyarısı
Aksaray Haberleri Antalya’da yangın faciası: 6 ölü
Aksaray Haberleri Doğu Karadeniz turizmi ve yöresel ürünler
Aksaray Haberleri Mescid-i Aksa’da Bayram Günü saldırı ve müdahale
Aksaray Haberleri SGK geri ödeme listesine 36 yeni ilaç eklendi
Aksaray Haberleri Sakarya’daki hızlı tren fabrikasında çalışmalar hız kesmiyor
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesel krizler küresel barışı tehdit ediyor
Aksaray Haberleri Isparta’da aile kavgası kanlı bitti: Polis memuru hayatını kaybetti
Aksaray Haberleri MSB’den İncirlik’teki siren iddialarına açıklama
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021