Helia Ticaret Merkezi ve DİMOB Mobilyacılar Çarşısı’nda büyük buluşma

Yerel Haberler - 24.09.2025 - 18:35

İbrahim Eren DALGIÇ / DİYARBAKIR – BHA

Mobilya sektörünün Türkiye’deki en güçlü adreslerinden biri olan Mobiliyum AVM Yönetimi ve sektörün önde gelen markalarının temsilcileri, Diyarbakır’da önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, Genel Koordinatör Aysun Saatçi, Voiz Mobilya sahibi Bilal Ademoğlu, Eral Aksesuar sahibi Taner Mollaer, Classi Mobilya sahibi Abdullah Çetin, Sancrea Sandalye ve Sancrea Yat sahibi Yusuf Seçgin ve yönetim ekibi, ünlü sunucu-televizyon programcısı Vahe Kılıçarslan ile birlikte Diyarbakır’a gelerek Helia Ticaret Merkezi ve DİMOB Mobilyacılar Çarşısı projelerini yerinde inceledi.

Zerzevan Konağı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programında, Mobiliyum heyeti Helia İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Helin AKYIL, sanayici Mustafa Akyıl ile DİMOB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Elbir ve yönetim kurulu üyeleri Arap Hüseyinoğlu ile Dindar Orun tarafından ağırlandı.

“Güneydoğu’nun ilk mobilya AVM’si”

Ziyaretin ilk durağı, Güneydoğu’nun ilk mobilya AVM’si olarak yapımı süren Helia Ticaret Merkezi oldu. Heyet burada projenin ilk etabı olan Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı hakkında bilgi aldı.

Helia İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Helin Akyıl, ziyareti şu sözlerle değerlendirdi: “Bu buluşma Diyarbakır için tarihi bir adımdır. Helia Ticaret Merkezi sadece mobilya sektörüne değil, aynı zamanda şehrimizin istihdam ve ticaret potansiyeline de büyük katkı sağlayacak. Mobiliyum’un desteği bizim için çok değerli.”

“Diyarbakır mobilyada yeni bir merkez olacak”

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ise şunları söyledi: “Diyarbakır’da gördüğümüz bu potansiyel bizleri çok etkiledi. Helia Ticaret Merkezi ve DİMOB Mobilyacılar Çarşısı, bölgenin sektörel büyümesine ciddi katkılar sunacak. Bu birliktelik, Türkiye mobilya sektörünü daha da ileriye taşıyacak.”

Ziyaret kapsamında mobilya sektörünün gelişimi, bölgedeki yatırım fırsatları ve istihdam olanakları üzerine fikir alışverişi yapıldı. Program, proje alanlarının gezilmesinin ardından hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Yerel Haberler Batman’da “Genç Sadâ Hafızlık yarışması” bölge finali tamamlandı

Yerel Haberler Mart kapıdan baktıracak: Hafta sonu kar ve fırtına geliyor

Yerel Haberler Aile Bakanlığı’ndan “kiracılara barınma desteği” iddialarına yalanlama

Yerel Haberler Biber fiyatıyla oynayan markete 1,8 milyonluk yaptırım

Yerel Haberler Türkiye Birinciliği Snowboard Müsabakaları Kars Sarıkamış’ta tamamlandı

Yerel Haberler Dünya Türkiye’yi konuşuyor! Bizim Çocuklar manşetlerde

Yerel Haberler Gaziantep’te sahte plaka operasyonu: 3 gözaltı

Yerel Haberler Kars’ta durdurulan araçta metamfetamin maddesi ele geçirildi

Yerel Haberler Malatya’da 62. kütüphane haftası başladı

Yerel Haberler İran’dan spor kafilelerine yeni karar: Bazı ülkelere gidiş durduruldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021