Haydi, Konuş Bakalım Yarışmasında Heyecan Devam Ediyor

Aksaray Haberleri - 25.02.2017 - 11:57

Aksaray Belediyesinin eğitime katkısı devam ediyor. Aksaray Belediyesinin sponsorluğu ve Hazım Kulak Anadolu Lisesinin organizasyonu ile bu yıl 2.si gerçekleştirilen münazara yarışmaları başladı.

“Haydi Konuş Bakalım” sloganı ile gençlere kendilerini ifade etme imkanı veren organizasyona bu yıl 13 lise katılıyor.

Binlerce öğrencinin katılıp, izlediği etkinlikler oldukça çekişmeli geçiyor.

Aksaray Kültür Merkezinde yapılan ilk tur grup elemeleri büyük çekişmelere sahne olurken, aynı zamanda değişik okullardan birçok öğrencinin tanışıp kaynaşmasına da sebep oluyor.

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ile geçen yılın şampiyonu Somuncu Baba Anadolu lisesinin münazarası ile müsabakalar start aldı. Bilginin insanı özgürleştirir / Bilgi insanı sınırlandırır konusu ile yapılan münazarayı Sosyal Bilimler Lisesi kazandı. Böylece ilk sürpriz oldu ve son şampiyon elendi.

Toplum düzeninin tesisinde ceza mı etkilidir, ödül mü? Konusu ile Osman Gazi Anadolu Lisesi ile Kanuni İmam Hatip Lisesi kozlarını paylaşırken kazanan Osman Gazi Anadolu Lisesi oldu.

Video Hakem uygulaması olmalı/olmamalı konusunda ise Hazım Kulak Anadolu Lisesi ile Şehit Ali Er Anadolu Lisesi yarıştı. Bu münazara çok güzel hareketlere sahne oldu. Heyecanlanan ve konuşma ritmini kaybederek yerine oturan Şehit Ali Er Anadolu Lisesinin öğrencisini Hazım Kulak Anadolu Lisesi öğrencileri gidip teselli ettiler. Bu durum her iki taraftar grubunun uzun süre alkışlarını aldı. Sonuçlar açıklanırken iki takım öğrencilerinin de el ele tutuşması görülmeye değerdi. Sonuçta Hazım Kulak ismini bir üst tura yazdırmayı başardı.

Hayvanlar üzerinde bilimsel deneyler yapılmalı/yapılmamalı konusu Aksaray Merkez Anadolu Lisesi ile geçen yılın finalisti Yunus Emre Anadolu Lisesi arasında münazara edildi. Çok çekişmeli oturumda Merkez Anadolu Lisesi ipi göğüsledi.

Devletler için güvenlik/Özgürlük ön planda olmalı konusunda ise Atatürk Anadolu Lisesi tur atladı. Rakipleri Merkez Kız İHL ise turnuvaya veda etti.

Grup elemelerinin son münazarasında ise Abdülhamid Han Fen Lisesi ile Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Modern Tıp/ Alternatif Tıp konusunda fikirlerini yarıştırdılar. Abdülhamid Fen Lisesi üst tura çıkmayı başardı. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmaya renk katan taraf oldu. Herkesin beğenisini kazandılar. Münazaranın final gecesinde ödül alan Münazara En’lerine aday olmayı başardılar.

Seçilen konular, seyircilerin coşkusu ve yarışmacıların üstün performansları herkese keyifli ve kaliteli zaman geçirme imkânı sunuyor.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın öğrencilere böyle bir imkânı sunmaları eğitime yapılmış önemli bir yatırım olarak değerlendirildi.

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Aksaray Haberleri Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama

Aksaray Haberleri Kağızman’da üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi Nottingham Forest oldu

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi belli oluyor

Aksaray Haberleri Aksaray’da TOKİ Kurası Çekildi: 2 Bin 353 Aile Ev Hayaline Kavuştu

Aksaray Haberleri Kars’ta 2 gündür kayıp olan genç asansör boşluğunda ölü bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021