Hatay’da uyuşturucuya karşı bilgilendirme

Yerel Haberler - 06.03.2026 - 0:00

Hüseyin ZORKUN – HATAY – BHA

Hatay Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Antakya ilçesine bağlı Havuzlar Mahallesi’nde uyuşturucuyla mücadele kapsamında bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi. Mahallede düzenlenen çalışma vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında polis ekipleri, mahalle sakinlerine uyuşturucunun zararları ve çocukların bu tehlikeden nasıl korunabileceği konusunda bilgilendirme yaptı. Anne ve babalara çocuklarını güvenli yaşam konusunda bilinçlendirmeleri ve uyuşturucuyla mücadelede duyarlı olmaları çağrısında bulunuldu.

Polis ekipleri özellikle çocuklarla yakından ilgilenerek, uyuşturucudan uzak durmaları ve herhangi bir tehlike anında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğin sonunda çocuklara boyama kitapları, boyama kalemleri, polis arabası oyuncakları ve polis maskotları gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Narkotik ve Toplum Destekli Polislik ekipleri ayrıca “UYUMA” olarak bilinen uyuşturucuyla mücadele mobil uygulaması hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Anne ve babalara uygulamayı cep telefonlarına indirmeleri tavsiye edilirken, mahallelerinde veya çevrelerinde uyuşturucu satışı, kullanımı ya da şüpheli bir durum gördüklerinde uygulama üzerinden emniyet birimlerine ihbarda bulunabilecekleri anlatıldı.

Yapılan bilgilendirmede, uygulama üzerinden yapılan ihbarlara ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiği vurgulandı. Etkinlikte sık sık dile getirilen “En iyi narkotik polisi anne” sloganı ile ailelerin uyuşturucuyla mücadeledeki önemine dikkat çekildi. Bilgilendirme çalışmasının ardından polis ekipleri mahallede bulunan iş yerlerini de ziyaret ederek esnafla görüştü. İş yerlerine broşür dağıtan ekipler, uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği etkinlik, mahalle sakinleri tarafından olumlu karşılanırkenı vatandaşlar da yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Yerel Haberler Keçiören Belediyesi personeline stres yönetimi eğitimi

Yerel Haberler Sosyal medya ilanlarına milyonluk ceza

Yerel Haberler Fransa genelinde protestolar: Çatışmalar ve gözaltılar yaşandı

Yerel Haberler İstanbul’da selden etkilenen esnafa 80 milyon lira destek

Yerel Haberler Taşa işlenen 12 bin yıllık sır: Göbeklitepe

Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları

Yerel Haberler Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?

Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak

Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021