Hatay ve Mersin’de orman yangınları ikinci gününde: Tahliyeler ve yoğun müdahale sürüyor

Yerel Haberler - 14.08.2025 - 5:43

HATAY-BHA

Hatay’ın Hassa ilçesi ile Mersin’in Silifke ilçelerinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınları ikinci gününde de etkisini sürdürüyor. Yoğun duman ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan alevlere hem havadan hem de karadan müdahale aralıksız devam ediyor.

Hatay: Tahliyeler ve zorlu mücadele

Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Yukarıbucak ve Bademli mahalleleri arasındaki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde çıkan yangına gece boyunca 470 personel ve 173 kara aracıyla müdahale edildi. Engebeli arazi yapısı nedeniyle ulaşımda güçlük yaşanırken, iş makineleriyle yangın sahasına ulaşım için yol açma çalışmaları yapıldı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına 5 helikopterle havadan da müdahale başlatıldı. Yangının etkilediği bölgelerde yaşayan 540 vatandaş tedbiren tahliye edildi.

Mersin: Silifke’de 6 mahalle ve 5 mezra boşaltıldı

Mersin’in Silifke ilçesi Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresindeki ormanlık alanda da dün öğleden sonra yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangına ilk etapta 10 helikopter, 122 kara aracı ve 344 orman personeliyle müdahale edildi. Destek olarak Jandarma Komando Taburu ve İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan toplam 210 personel ve 60 araç da sahaya sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınması güçleşen yangın nedeniyle Kırtıl, Balandız, İmamuşağı, Çamlıca, Işıklı ve Akdere mahalleleri ile yerleşim yerlerinin bulunduğu 5 mezra tahliye edildi. Güvenlik nedeniyle Silifke-Gülnar kara yolu ulaşıma kapatıldı; alternatif ulaşım Silifke-Beşçatal-Gülnar güzergahından sağlanıyor.

Ekipler seferber oldu

Her iki bölgede de Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, jandarma, itfaiye ve yerel yönetim birimleri koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için önleme hatları oluşturulurken, vatandaşların can güvenliği öncelikli olarak gözetiliyor.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021