Aksaray Haberleri - 11.04.2017 - 15:53
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, oy kullanmak isteyen ancak hastane de yatan veya evde sağlık hizmeti alan hastalara mahsus özel telefon hattı kurulduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, oy kullanmak isteyen hastalara mahsus özel telefon hattı kurulduğunu belirterek, “Oy kullanmak isteyen hastalar, 4443833 numaralı evde sağlık hizmetlerinin çağrı merkezini arasın” dedi.
16 Nisan günü yapılacak referandumda hastaların sandıklara taşınacağını ifade eden Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
“Malum demokrasilerde vatandaşın oy kullanması son derece önemli bir hak temel bir hak. Dolayısıyla sağlık açısından kendi başlarına oy kullanamayacak hastalarımıza destek olmayı bir görev olarak düşünüyoruz Sağlık Bakanlığı olarak. 16 Nisan referandumun dada bu görevi çok organize bir şekilde gerçekleştireceğiz. Gerek bizim evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmet alan hastalarımız ki bunlar şu anda Türkiye’de 300 bin kişiyi aşıyor. Gerekse referandum günü hastanede yatmak durumunda olan hastalarımızdan oy kullanmak isteyenleri oy sandıklarına sağlık bakanlığı olarak biz taşıyacağız. Bu işi evde sağlık hizmetleri ekiplerimizle yapacağız. Tabii bütün bu hastaların hepsinin oy kullanmaları mümkün olmayabilir. Önemli bir bölümü gerekli destek verilirse oy kullanmaya gidebilir. Dolayısıyla biz taşıyacağız, sağlık görevlileri de olacak yanlarında. Oy kullanmalarına yardımcı olacağız. Bunun için vatandaşlarımız 4443833 numaralı evde sağlık hizmetlerinin çağrı merkezini aramalılar. Bu desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız. Çünkü önceden bunun planlamasını yapmak durumundayız. Ciddi bir organizasyon bu. Talep çok yüksek olursa bu talebi karşılamak için belki bir randevu sistemi de uygulamak durumunda da kalabiliriz. Dolayısıyla 16 Nisan da oy kullanmayı düşünen, özellikle evde sağlık hizmeti alan yada 16 nisanda hastanede olacağını şuanda bilen ve oy kullanabileceğini düşünen vatandaşlarımız tekrarlıyorum 4443833 numaralı telefonu arayarak bu destekten faydalanabilecek.”
Aksaray Haberleri Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Aksaray Haberleri İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Aksaray Haberleri Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Aksaray Haberleri Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Aksaray Haberleri St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı
Aksaray Haberleri Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Aksaray Haberleri 29 ilde siber suç operasyonu
Aksaray Haberleri AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret
Aksaray Haberleri Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Aksaray Haberleri Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021