Hafta sonu “pastırma sıcakları” devam edecek

Yerel Haberler - 08.11.2025 - 6:36

ANKARA-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, hafta sonu yalnızca Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceğini belirtti. Türkiye genelinde havanın genellikle parçalı ve az bulutlu geçeceğini ifade eden Çelik, sıcaklıkların önümüzdeki 4-5 gün boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin beklendiğini söyledi.

Çelik, “Hafta ortasına kadar sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde devam edecek. Salı gününden itibaren batı bölgelerimizden başlayarak yeni bir yağışlı sistem etkili olacak. Bu sistemle birlikte sıcaklıklar salı ve çarşamba günü mevsim normallerine dönebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Üç büyükşehirde hava nasıl olacak?

İstanbul ve Ankara’da hafta sonu sıcaklıkların 20-21 derece civarında seyredeceğini belirten Çelik, İzmir’de ise 23-24 derece civarında bir hava beklediklerini kaydetti.

Ankara’da az bulutlu bir hava öngörülürken, İstanbul’da yağış beklenmiyor. Ancak Edirne ve Kırklareli çevrelerinde görülecek yağışın, kente bulutlu bir görünüm kazandıracağı ifade edildi.

İzmir’de ise cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise kentin kuzey ilçelerinde kısa süreli yağış geçişleri olabileceği bildirildi.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021