Güvenlik endişesi nedeniyle İran 2026 Kış Paralimpik Oyunları’ndan çekildi

Yerel Haberler - 06.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

IPC’nin açıklamasına göre, 6-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek oyunlarda İran’ı temsil etmesi planlanan tek sporcu olan kros kayakçı Aboulfazl Khatibi Mianaei, güvenli şekilde İtalya’ya ulaşamayacağı için yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

IPC Başkanı Andrew Parsons, İranlı sporcunun oyunlara katılamayacak olmasının hem spor dünyası hem de sporcu açısından büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti.

Parsons, çatışmaların başladığı günden bu yana IPC ile Milano-Cortina 2026 organizasyon komitesinin İran heyetinin güvenli şekilde oyunlara ulaşabilmesi için alternatif ulaşım seçenekleri üzerinde yoğun şekilde çalıştığını belirtti.

Ancak bölgede devam eden gerilim nedeniyle seyahatin güvenli şekilde gerçekleştirilemeyeceği değerlendirilirken, insan hayatına yönelik risklerin çok yüksek olduğu vurgulandı. Bu nedenle İranlı sporcunun organizasyona katılamayacağı kesinleşti.

Yerel Haberler Horasanlılar Derneği Kadın Kolları’ndan kültür ve sanat hamlesi

Yerel Haberler Kars’ta “Çalışma Hayatı Buluşmaları”: İş dünyası ve bakanlık bir araya geldi

Yerel Haberler BHA Genel Müdürü Kaçar’ın acı günü

Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 30 gözaltı

Yerel Haberler Keçiören’de gece çıkan yangında dükkan, minibüs ve daire zarar gördü

Yerel Haberler Üniversite adayları için kritik gün: AYT ve YDT oturumları bugün

Yerel Haberler Başkan Müçük, çiftçilerin yaşadığı sorunları Bakan Işıkhan’a iletti

Yerel Haberler Ticaret Bakanlığı mayıs verilerini açıkladı: 422 firmaya izin belgesi

Yerel Haberler TSK personelinden kara, hava ve denizde Babalar Gününe özel kutlama

Yerel Haberler Isparta’da tur otobüsü devrildi: 4 ölü, 15 yaralı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021