Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 1,1 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Yerel Haberler - 06.12.2025 - 6:05

AĞRI-BHA

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında Türkiye’ye giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Sahası’na gelen bir tır şüpheli olarak değerlendirildi.

Şüpheli araç, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı ve x-ray taramasına sevk edildi. Taramada yoğunluk tespit edilmesi üzerine NARKOKİM ekipleri tarafından detaylı arama gerçekleştirildi.

Yasal yükün arasına gizlenmiş

Ekiplerin yaptığı titiz aramada, tırın taşıdığı yasal yükün arasına gizlenmiş 394 kilogram metamfetamin bulundu. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 1 milyar 179 milyon lira olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında el konulan uyuşturucu maddelerin imha edildiği, olayla ilgili ise Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bakanlık açıklamasında, toplum sağlığını ve ülke güvenliğini tehdit eden uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelenin gelişmiş analiz sistemleri ve “sıfır tolerans” ilkesiyle kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.

Yerel Haberler Altın fiyatlarında düşüş sürüyor

Yerel Haberler Gübre krizi iddialarına DMM’den yalanlama

Yerel Haberler Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını yaptı: 1082 başvuru karara bağlandı

Yerel Haberler Gazete Pazar yeniden yayında: Türk medyasında güçlü dönüş

Yerel Haberler Okullarda ilk ders “finansal okuryazarlık”la başladı

Yerel Haberler İnönü Üniversitesi gazetecilik bölümü üst düzey tescil edildi

Yerel Haberler Türk Edebiyatının “Yaş Otuz Beş” şairi

Yerel Haberler Hatay’da hırsızlık hükümlüsü yakalandı

Yerel Haberler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir’de selin yaralarını sarıyor

Yerel Haberler Altındaki sert düşüş Malatya’da satışları artırdı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021