Yerel Haberler - 21.12.2025 - 8:40
ANKARA – BHA
Aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalar sürerken, evlilik oranlarının artırılması ve doğurganlık hızının yükseltilmesi hedefi doğrultusunda sosyal destek mekanizmaları da genişletildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını “Aile Yılı” ilan etmesiyle doğum yardımı tutarlarında yeni bir düzenlemeye gidildi.
Yapılan düzenlemeye göre; ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira, ikinci çocuk için aylık 1.500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin lira doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Destek ödemeleri, çocuklar 5 yaşını doldurana kadar annelerin hesaplarına düzenli olarak aktarılıyor.
Başvuruları 8 Nisan itibarıyla başlayan yeni doğum yardımı uygulamasında, dünyaya gelen her çocuk için herhangi bir gelir veya sosyal kriter aranmaksızın destek sağlanıyor. Bu çerçevede güncellenen doğum yardımı kapsamında 709 bin 853 anneye toplam 8,7 milyar lira ödeme yapıldığı belirtildi.
Doğum yardımında birinci çocuklar yüzde 41,7 ile en yüksek payı alırken, ikinci çocukların payı yüzde 30,6 olarak kaydedildi. Bu grupta 221 bin 66 çocuk destekten faydalandı. Üç ve daha fazla çocuğu bulunan ailelerin payı ise yüzde 27,7 olurken, bu kapsamda 199 bin 658 çocuk için ödeme yapıldı.
İl bazında değerlendirildiğinde, doğum yardımından en fazla yararlanan annelerin İstanbul’da olduğu görüldü. İstanbul’u sırasıyla Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep, İzmir, Diyarbakır, Bursa, Konya, Adana ve Kocaeli izledi.
2025 Aile Yılı kapsamında güncellenen doğum yardımından yararlanmak isteyen aileler, başvurularını e-Devlet üzerinden veya “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.
Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları
Yerel Haberler Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?
Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak
Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı
Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi
Yerel Haberler Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı
Yerel Haberler Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak
Yerel Haberler Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yerel Haberler Okulda seçim heyecanı; öğrenciler sandık başına gitti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021