Yerel Haberler - 25.04.2026 - 0:00
TUNCELİ-BHA
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, kentte görev yapan Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem personelleri B.Y. ve Y.E. gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen geniş çaplı soruşturmada daha önce “kasten öldürme”, “cinsel saldırı”, “suç delillerini gizleme veya yok etme”, “bilişim sistemine izinsiz girme”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “suçu bildirmeme” gibi çeşitli suçlamalar yöneltilmişti. Soruşturma kapsamında bugüne kadar çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapılmıştı.
Dosya kapsamında bugüne kadar 15 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 12’si tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin bazı kamu görevlileri, güvenlik personeli ve olayla bağlantılı olduğu iddia edilen kişiler yer almıştı.
Bazı şüpheliler hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanırken, bir şüpheli için ise kırmızı bülten çıkarıldığı bildirilmişti. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kapsamlı soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü, yeni delil ve incelemeler doğrultusunda sürecin genişletildiği öğrenildi.
Yerel Haberler ÇAYKUR atamalarında yaş şartı kaldırıldı
Yerel Haberler Eğitimci – Yazar Murat Anar: Akdağmadeni’nde Balkan Rüzgarı
Yerel Haberler Faili meçhul 638 dosya yeniden ele alınacak
Yerel Haberler Bursa Caddesi Yeni Haliyle Göz Kamaştıracak
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021