Gübre krizi iddialarına DMM’den yalanlama

Yerel Haberler - 24.03.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Özellikle Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmelere bağlanan bu söylemlerin, resmi verilerle örtüşmediği vurgulandı.

DMM’nin açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine dikkat çekilerek Türkiye’de gübre temininde herhangi bir sorun bulunmadığı ifade edildi. Üretim süreçlerinin planlandığı şekilde devam ettiği, mevcut stokların da ihtiyacı karşılayacak düzeyde olduğu belirtildi. Yetkililer, hem iç üretimin sürdüğünü hem de dış tedarik kanallarının aktif biçimde kullanıldığını kaydederek arz güvenliğinde bir risk olmadığının altını çizdi.

“Panik oluşturma amacı taşıyor”

Açıklamada, bazı haber ve sosyal medya paylaşımlarının küresel gelişmeleri çarpıtarak kamuoyunda endişe oluşturmayı hedeflediği değerlendirmesine yer verildi. Bu tür içeriklerin dezenformasyon niteliği taşıdığına dikkat çekildi.

Resmi kaynaklara vurgu

DMM, vatandaşların bu süreçte yalnızca yetkili kurumların açıklamalarını dikkate alması gerektiğini belirterek, doğruluğu teyit edilmemiş bilgilere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Türkiye’nin farklı tedarik hatlarına sahip olduğu ve gıda üretimini etkileyebilecek bir arz sıkıntısının söz konusu olmadığı da açıklamada özellikle vurgulandı.

Yerel Haberler Kamu Spor Oyunları’nda voleybol heyecanı başladı

Yerel Haberler Evde Bakım Yardımı kapsamında 7,8 milyar liralık ödeme başladı

Yerel Haberler HEKİMSEN’den hekimlere yönelik konut ve sosyal yaşam projeleri için temas

Yerel Haberler İnşaat ve hizmet sektörlerinde üretim yükseldi

Yerel Haberler TÜİK açıkladı: Ücretli çalışan sayısı ağustosta ne kadar oldu?

Yerel Haberler İstanbul’daki su baskınları için adli soruşturma başlatıldı

Yerel Haberler HEKİMSEN’den TBMM’de hekim hakları ve hukuki güvence görüşmesi

Yerel Haberler Yeni Parti Uşak’ta il başkanını belirlemek için ön seçime gidiyor

Yerel Haberler 58 ilde suç örgütlerine operasyon: 348 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler İstanbul’da sağanak nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi aranıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021