Yerel Haberler - 24.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Özellikle Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmelere bağlanan bu söylemlerin, resmi verilerle örtüşmediği vurgulandı.
DMM’nin açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine dikkat çekilerek Türkiye’de gübre temininde herhangi bir sorun bulunmadığı ifade edildi. Üretim süreçlerinin planlandığı şekilde devam ettiği, mevcut stokların da ihtiyacı karşılayacak düzeyde olduğu belirtildi. Yetkililer, hem iç üretimin sürdüğünü hem de dış tedarik kanallarının aktif biçimde kullanıldığını kaydederek arz güvenliğinde bir risk olmadığının altını çizdi.
Açıklamada, bazı haber ve sosyal medya paylaşımlarının küresel gelişmeleri çarpıtarak kamuoyunda endişe oluşturmayı hedeflediği değerlendirmesine yer verildi. Bu tür içeriklerin dezenformasyon niteliği taşıdığına dikkat çekildi.
DMM, vatandaşların bu süreçte yalnızca yetkili kurumların açıklamalarını dikkate alması gerektiğini belirterek, doğruluğu teyit edilmemiş bilgilere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Türkiye’nin farklı tedarik hatlarına sahip olduğu ve gıda üretimini etkileyebilecek bir arz sıkıntısının söz konusu olmadığı da açıklamada özellikle vurgulandı.
Yerel Haberler İstanbul’da suç örgütüne darbe: 5 tutuklama
Yerel Haberler Bakan Memişoğlu TEKNOKENT’te direksiyonsuz yolculuk yaptı
Yerel Haberler Isparta’da ilk taziye evi açıldı
Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı
Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021