Yerel Haberler - 30.01.2026 - 8:07
ANKARA-BHA
Katalonya’da 30 sanatçının katılımıyla Palau Sant Jordi’de düzenlenen “Act x Palestine” adlı yardım gecesinde sahneye çıkan Guardiola, siyah-beyaz Filistin kefiyesi takarak Gazze’de yaşananlara dikkat çekti. Tecrübeli teknik adam, özellikle savaşta ebeveynlerini kaybeden çocuklar için duygusal bir konuşma yaptı.
Konuşmasına selamlayarak başlayan Guardiola, son iki yıldır medyada gördüğü bir sahneden etkilendiğini belirterek şunları söyledi:“Son iki yıldır sosyal medyada ve televizyonda gördüğüm bir görüntü var. Kendini filme alan ve annesinin nerede olduğunu soran bir çocuk… Annesi enkaz altında gömülü ama o bunu henüz bilmiyor. Hep şunu düşünüyorum: Acaba o ne düşünüyor?”
Guardiola, dünya kamuoyunun sessizliğini sert sözlerle eleştirerek, insanların yalnız bırakıldığını hissettiklerini söyledi:
“Onları yalnız bıraktığımızı, terk ettiğimizi, ihmal ettiğimizi hissediyorum. Sanki ‘Neredesiniz? Gelin ve bize yardım edin’ diyorlar. Ama şimdiye kadar bunu yapmadık.”
Guardiola, iktidarların harekete geçmemesini korkuya bağlayarak, masum insanların masum insanları öldürmeye gönderildiğini ifade etti.
Bombaların yalnızca yıkım değil, aynı zamanda sessizlik yarattığını vurgulayan Guardiola, şu çağrıyı yaptı:
“Bombaların yol açtığı ve açmak istediği şey sessizliktir. Bizim başka yöne bakmamız. Tek hedefleri bu: Bir adım öne çıkmamamız. Ve biz buna direnmeliyiz.”
Konuşmasının sonunda Guardiola, Filistin’e verilen desteğin evrensel bir duruş olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Dünyanın önünde durarak doğal olarak zayıf olanların, bu durumda Filistin’in yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu sadece Filistin için değil, tüm davalar için bir bildiridir. Bu, insanlık için bir bildiridir.”
Pep Guardiola’nın bu sözleri, uluslararası basında geniş yer bulurken sosyal medyada da yüzlerce kez paylaşıldı.
Yerel Haberler TAG Otoyolu’nda zincirleme kaza: Ölü ve yaralılar var
Yerel Haberler Okullarda ikinci dönem “Bayrak Sevgisi” ile başlıyor
Yerel Haberler Altın piyasasında hızlı gerileme
Yerel Haberler Basketbol liglerinde haftanın maç takvimi belli oldu
Yerel Haberler Apple beklentileri aştı: Satışlar yüzde 16 arttı
Yerel Haberler 23 ilde uyuşturucuya darbe: 6 milyon hap ele geçirildi
Yerel Haberler Restoran ve kafelerde zorunlu servis ve kuver ücretine yasak
Yerel Haberler TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde benzin tankında patlama
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021