‘Gönüllü hayvan sever kimlik kartı’

Aksaray Haberleri - 03.04.2015 - 16:15

Sokak Hayvanlarının korunmasına çok büyük önem veren Aksaray Belediyesi, hayvan severlere yönelik düzenlenen eğitim seminerine ev sahipliği yapıyor.

İl Çevre Hayvanları Koruma Kurulu’nda alınan karar çerçevesinde Aksaray Belediyesi organizesinde Aksaraylı hayvan severlere yönelik hayvanlarla ilgili eğitim semineri düzenleniyor.

Aksaray’da ilk kez düzenlenen Eğitim seminerine, Orman ve Su İşleri Mühendisi Mustafa Çıracı ile hayvan severler katıldı.

Somuncu Baba Külliyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerinde Orman ve Su İşleri Mühendisi Mustafa Çıracı, hayvan severlere hayvan hakları konusunda eğitim verdi.

Çıracı “Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunmasıyla ilgili açıklamasında “ Güçten düşmüş hayvanların ticari ve gösteri amaçlı ve herhangi bir şekilde binicilik ve taşımacılık amacıyla çalıştırılamaz.” dedi.

Çıracı “ Hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olup; zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorunladırlar.” şeklinde konuştu.

Çıracı, “Ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunmasıyla ilgili yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlüdürler.” dedi.

Yetkililer, Aksaray Üniversitesi’nden üç, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden iki, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden de bir eğitimcinin 5 gün süreyle düzenlenecek eğitimlere katkı sağlayacağını belirterek, ayrıca eğitim seminerine katılan hayvan severlere de ‘Gönüllü hayvan sever kimlik kartı verileceğini ifade ettiler.

Aksaray Haberleri Antalya Büyükşehir Belediyesine soruşturma: 25 gözaltı

Aksaray Haberleri Şehit anneleri Anneler Günü’nde Midyat’ta buluştu

Aksaray Haberleri Erzurum’da Okulda Marş Gerginliği: “Burası Tribün Değil”

Aksaray Haberleri Erzurum’da kaza: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Aksaray Haberleri Şamil Şahan’dan Avrupa’da bronz madalya

Aksaray Haberleri Erzurum’da Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

Aksaray Haberleri Sinop’ta dereyi kirleten tesise 1 milyon 678 bin lira ceza

Aksaray Haberleri HEKİMSEN ve AL-KON’dan YÖK’te kritik temas: “Nitelikli hekim yetiştirmek, sağlık sisteminin beka meselesidir”

Aksaray Haberleri DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir

Aksaray Haberleri Rize Günleri Türkiye’nin buluşma noktasına dönüştü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021