Yerel Haberler - 22.07.2025 - 15:47
KOCAELİ-BHA
Büyükşehir Belediyesi, Gölcük ilçesi Saraylı Mahallesi’nde bulunan 436 ada 1 parseldeki tescilli yapının restorasyonu için ihale düzenledi. İhale İşleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalede en düşük teklif 5 milyon 603 bin 232 TL oldu.
Büyükşehir İhale Salonu’nda EKAP üzerinden gerçekleştirilen ihaleye dört firma katıldı. En düşük teklifi 5.603.232,00 TL ile Elit Burcu İnşaat verdi. SGN Mimarlık Mühendislik ise 5.794.410,59 TL teklif sundu. Üçüncü teklif 5.844.532,48 TL ile Öze Restorasyondan gelirken, dördüncü teklifte Alican Sivri tarafından 6.789.997,62 TL olarak verildi. İhale sonucunun komisyon değerlendirmesinden sonra açıklanacağı bildirildi.
Restorasyon işi, Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan ve 2. grup tescilli olarak koruma altına alınmış kamu mülkiyetindeki iki katlı yapıyı kapsıyor. Saraylı Köyü meydanına cepheli olan ve geleneksel Türk evi plan-tipolojisine sahip binanın restorasyon çalışmaları kapsamında; sonradan eklenen eklentiler yıkılacak, yapıdaki pencere, kapı, döşeme, tavan ve çatı unsurları ön kapı ve zemin tavanı hariç tamamen sökülerek yenilenecek. Ayrıca tüm duvarlara kıtıklı sıva yapılacak, merdivenler yenilenecek ve ahşap elemanlara koruyucu müdahaleler uygulanacak. İş dahilinde temel güçlendirme çalışmaları da projeye dahil edildi.
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’nde zimmet soruşturması: 4 gözaltı
Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor
Yerel Haberler Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında yeni gözaltı
Yerel Haberler Üniversitelilerden köy okuluna anlamlı dokunuş
Yerel Haberler Başkan Fatma Betül Sayan Kaya Isparta‘ya geldi
Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova
Yerel Haberler Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı
Yerel Haberler Isparta İyi parti il başkanı görevden alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021