Göcek’te yeni halk plajı: Ücretsiz halk plajı sayısı 15’e yükseldi

Yerel Haberler - 20.09.2026 - 8:17

ANKARA – BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Muğla’nın turizm merkezi Göcek’te düzenlenen ücretsiz halk plajı vatandaşların kullanımına açıldı. Tekne işgalleri ve atıklardan temizlenen sahil, Sıfır Atık konseptine uygun şekilde düzenlendi.

Göcek’te 3 bin 600 metrekarelik alan temizlendi

Halkın kıyılara ücretsiz erişimini güvence altına almak ve plajlarda Sıfır Atık uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen Halk Plajı Projesi kapsamında, Göcek’te daha önce işgallerin ve tekne kirliliğinin bulunduğu 3 bin 600 metrekarelik kumluk alan temizlenerek vatandaşların kullanımına sunuldu.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Göcek’teki alandan yaklaşık 3 kamyon çöp çıkarıldığını belirterek, son 2 yılda Ege ve Akdeniz sahilleri boyunca Edirne Enez’den Antalya Manavgat’a kadar 15 halk plajının faaliyete geçirildiğini söyledi.

Uçan, Muğla genelinde ücretsiz halk plajı sayısının ise 9’a ulaştığını ifade etti.

Şemsiye, duş ve tuvalet ücretsiz

Projeyle düzenlenen plajlarda toplam 784 şemsiye bulunuyor. Şemsiye ve gölgeliklerin yanı sıra duş ve tuvalet hizmetlerinden de ücret alınmıyor.

Vatandaşların kendi yiyecek ve içeceklerini getirebildiği plajlarda, Bakanlık bünyesindeki büfelerde uygun fiyat politikası uygulanıyor. Alanlarda Sıfır Atık Projesi’ne uygun ayrıştırma kutuları ve plaj voleybolu sahaları da yer alıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Göcek Halk Plajı’ndan görüntüler paylaşarak, “Çocuklarımız denizle buluşsun, ailelerimiz güzel vakit geçirsin diye… Göcek Halk Plajımız; tertemiz, ücretsiz, Sıfır Atık vizyonuyla herkes için” ifadelerini kullandı.

15 halk plajına ulaşıldı

Halk Plajı Projesi kapsamında geçen yıl Muğla’da İztuzu, Sarıgerme, Akbük, Kızkumu, Bitez Hacıahmetler, Çalış, Belcekız ve Karaot plajlarında düzenlemeler yapıldı.

Bu yıl ise Göcek’in yanı sıra İzmir Çeşme’de Altınkum ve Pamuk Ovası, Urla’da Kumdenizi, Balıkesir Ayvalık’ta Sarımsaklı, Edirne Enez’de Gaziömer ve Antalya Manavgat’ta Kısalar halk plajları vatandaşların ücretsiz kullanımına sunuldu.

Bu yıl 5 ilde toplam 24 bin 682 metrekare alanda düzenlenen halk plajlarının yıllık ortalama 636 bin ziyaretçiye hizmet vermesi bekleniyor.

Göcek’te yaşayan vatandaşlar da yeni halk plajının ücretsiz olarak hizmete sunulmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Bölge sakinleri, marina ve tekneler nedeniyle zamanla denize erişimin zorlaştığını ifade ederek, yeni plajın Göcek için önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yerel Haberler Giresunlu gazetecilere “Bilgi Edinme Hakkı” eğitimi verildi

Yerel Haberler Türkiye’den 90 üniversite dünya sıralamasında

Yerel Haberler Bakan Tekin eğitim gündemini değerlendirdi

Yerel Haberler Göcek’te yeni halk plajı: Ücretsiz halk plajı sayısı 15’e yükseldi

Yerel Haberler Bakan Gürlek: “Hiçbir cinayet karanlıkta kalmayacak”

Yerel Haberler İran: Hürmüz Boğazı şartlar karşılanmadan açılmayacak

Yerel Haberler ARCA Çorum FK evinde Alanyaspor’a yenildi

Yerel Haberler Moskova’da İHA saldırısı: Rafineri hasar aldı

Yerel Haberler Pazar’da sel sonrası temizlik seferberliği

Yerel Haberler Ordu Gastronomi Festivali ile gastronomide yeni dönem

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021