Aksaray Haberleri - 31.07.2019 - 15:58
Vali Ali Mantı: “Ülkemiz misafir göçmenlere en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor”
İl Göç Kurulu Koordinasyon Toplantısı Valimiz Sayın Ali Mantı Başkanlığında Göç İdaresi Müdürlüğünün taşındığı yeni hizmet binasında gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, İlçe Kaymakamları, ilgili kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda; Göç İdaresinin Uyum Straeji Belgesi, Ulusal Eylem Planı kapsamında; “Toplumsal Uyum, Bilgilendirme, Eğitim, Sağlık, İşgücü Piyasası ve Uyum, Sosyal Destek ve Uyum konularında kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanarak Ülkemizde ve Aksaray’da bulunan göçmen misafirlerin iş ve işlemlerinin aksamaya meydan verilmeden yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
İl Göç Müdürü Mehmet Servet Yelken’in Göç İdaresinin Uyum Straeji Belgesi, Ulusal Eylem Planı kapsamında uygulanan programları hakkında sunumu ile başlayan toplantıda; İl Müdürü Yelken tarafından Aksaray’da kayıtlı yabancı sayıları, misafir göçmen sayıları ile Göç İdaresi Müdürlüğü hizmetleri hakkında bilgi verildi.
Yelken; inanç, kültür ve Türk medeniyetinin komşularına ve zorda kalan insanlara yardım etmeyi her zaman öncelikli görev olarak gördüğünü, komşu ülkelerden ve çeşitli dünya ülkelerinden Türkiye’ye sığınan, Aksaray’da ikamet eden yabancıların 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde iş ve işlemlerini en iyi şekilde yürütmeye çalıştıklarını söyledi.
Yelken, Aksaray’da kayıt altına alınan geçici koruma kapsamında Suriyeli sayısın 2.973 olduğunu belirterek; kamu kurumları ve STK’larla göçmenlerin uyumu konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Yelken, yapılacak yeni uygulamalarla toplum entegrasyonunun en üst seviyede sağlama gayretinde olacaklarını kaydetti.
Aksaray Valisi Ali Mantı toplantı katılımcılarına söz vererek misafir göçmenlerle ilgili görüşlerini aldı. Konun insanlık meselesi olduğunu ifade eden Vali Ali Mantı Türk Devletinin bu konuda yaptığı örnek çalışmalarla en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını söyledi.
Düzensiz göçmenlerin kayıt altına alınması ve toplumsal uyumun önemine dikkat çeken Vali Ali Mantı; bu alanda yapılacak çalışmalara ilgili tüm kurumların iştirak edeceğini ve yürütülecek çalışmalara destek olacağını vurgulayarak bu konuda aksamaya meydan verilmemesini istedi.
Sivil Toplum Kuruluşlarının gerek Aksaray’da gerekse Türkiye genelinde misafir göçmenler için inancımız, medeniyetimiz ve insanlık adına önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Vali Ali Mantı; “Bu tür üzücü olaylar herkesin başına gelebilir. Biz komşularımızın başına gelen bu olaylar karşısında elimizden geldiğince yardım yaptık, yapıyoruz. Bu konuda hep birlikte hareket edeceğiz. Bu noktada herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirecek. Ülkemiz misafir göçmenlere en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor”dedi.
Aksaray Haberleri AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası
Aksaray Haberleri Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Halk sağlığı hizmetlerinde erken tanı ve sağlıklı yaşam vurgusu
Aksaray Haberleri Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı
Aksaray Haberleri Baba elinden kanlı infaz!
Aksaray Haberleri “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Aksaray Haberleri Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Aksaray Haberleri Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?
Aksaray Haberleri Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021